Joey van den Berg is speelgerechtigd voor MSC-Antaris. De 20-jarige Nijevener (gemeente Meppel) is afkomstig van SC Heerenveen. Van den Berg debuteerde in het seizoen 2004-2005 tegen FC Den Bosch in de hoofdmacht van de Friezen en speelde onder meer tegen PSV (2-3 nederlaag). In het met 2-0 verloren bekerduel tegen Ajax speelde Van den Berg ook. De Nijevener werd vorig seizoen uitgeleend aan Omniworld. Bij SC Heerenveen is er dit seizoen geen plaats meer voor de Nijevener. Zijn contract is ontbonden.
Of Van den Berg daadwerkelijk in actie zal komen voor MSC-Antaris is nog hoogst onzeker. De Nijevener is deze week op stage in Engeland bij Ipswich Town. Mocht Van den Berg er niet in slagen een club in het betaalde voetbal te vinden, dan mag hij vanaf 12 september voor MSC-Antaris uitkomen. Op die datum is namelijk zijn schorsing opgeheven.
Joey van den Berg kan op alle linies prima uit de voeten. Bij SC Heerenveen speelde hij in de verdediging en samen met Samaras en Huntelaar in de aanval.
De jonge Nijevener speelde afgelopen week al voor MSC-Antaris in de afscheidswedstrijd van Bas Bijen. Van den Berg begon zijn voetbalcarriere op zijn 7e bij SVN’69 in Nijeveen. Op zijn elfde verhuisde hij naar Alcides in Meppel waar hij slechts een jaar speelde. Daarna vertrok hij naar SC Heerenveen om daar de jeugdopleiding te doorlopen.