Joey van den Berg is door KNVB-coach Marco Bout geselecteerd voor een oefenwedstrijd van het Nederlands amateurteam in en tegen Engeland. Het duel wordt op woensdag 29 november gespeeld. Voor het duel zijn achttien amateurspelers geselecteerd.
Het Nederlands amateurteam met in de gelderen MSC-Antarisspeler Joey van den Berg zorgde dinsdagavond voor een enorme verrassing door met grote cijfers de profs van FC Omniworld te verslaan. De ploeg van KNVB-coach Marco Bout walste volledig over de club uit de Jupiler League heen (1-6).
Het was de laatste test voor de spelers op weg naar de interland tegen Engeland, op woensdag 29 november. Bout wilde alle spelers nog keer in een wedstrijd aan het werk zien. Tegen een profteam, om zo te voorkomen dat er een eenvoudige overwinning wordt behaald, zoals bij hoofdklassers eerder het geval is geweest.
Wat dat betreft liep het duel anders dan de coach zich had voorgesteld, want de opponent uit Almere – die wel zonder meerdere basisspelers aan de aftrap verscheen – was in het geheel geen partij voor zijn selectie. Aan de andere kant was Bout uiteraard tevreden met de uitslag en het vertoonde spel. Zijn team scoorde eenvoudig, en gaf verdedigend weinig weg.
Toch duurde het nog wel lang voor het nationale amateurteam de leiding nam. Op slag van rust was het Michael Thé van Hilversum die de score opende. Na rust ging het ineens heel hard. In een tijdsbestek van slechts twaalf minuten scoorde het team vier maal. Bout had na rust een ander team opgesteld.
Vooral Niels Buijtenhuis was op dreef. De speler van Sparta Nijkerk trof in de tweede helft drie maal doel, waarvan de laatste enkele minuten voor tijd. De 0-2 kwam van Hollandia-speler Jordy Meester, de 0-3 van Elroy Lammers (Katwijk).
Richard Haklander kon namens de profs nog iets terugdoen, maar blij was hij er nauwelijks mee. Met een beetje meer scherpte had de ploeg van Bout ook de dubbele cijfers kunnen halen. Dat bleef Omniworld bespaard.
,,Ik was niet gelukkig met de tegenstander”, zei Bout na afloop. ,,Maar aan de andere kant is onze groep blijkbaar in staat om zo’n tegenstander op deze manier te verslaan. Omniworld had vooral moeite met onze omschakeling bij balbezit. Veel spelers hebben nauwelijks eerder met elkaar gespeeld, dus wat dat betreft ben ik gewoon heel erg tevreden.”