Voor de wedstrijd hebben deze scheidsrechters de nodige spelregels, tips en trucks uitgelegd gekregen van Wim Wijntjes. Nadat de fluitjes, scorekaartjes, pennen en stopwatches zijn uitgereikt togen zij naar hun wedstrijd.
Om precies 09.00 uur floot Sven het spits af tijdens de wedstrijd MSC F7 – Olyphia F4. Voor hem was dit de allereerste keer dat hij een voetbalwedstrijd moest leiden en dat ging hem prima af. Hij liep mee met de spelsituatie en gaf goed aan welk team de inworp of vrij trap mocht nemen. Ook de penalty’s zijn goed door hem geleid. Dat vonden ook de leiders en trainers van beide teams, die hem terecht feliciteerden en bedankten voor zijn prima leiding!
Om 11.15 uur waren Jarne en Dylan aan de beurt. Beide hoorden het verhaal van Wim met gespannen gezichten aan, maar eenmaal op het veld waren beide zeer ontspannen bezig.
Jarne floot de wedstrijd MSC E5-Trinitas E1 en Dylan floot MSC F1-Olyphia F1. Beide wedstrijden werden op het hoofdveld gespeeld en dat was weer lekker voor Wim, omdat hij prima de verrichtingen van beide kon volgen.
Dylan had vorig seizoen al een keer een wedstrijd gefloten en je kon direct al zien, dat hij al aan zijn ‘kluspunten’ had gewerkt. Hij liep en sprintte met elke aanval van zowel MSC als Olyphia mee. Of de spelsituatie nu links of rechts was, Dylan was er altijd vlak bij te vinden! Een extra compliment voor hem, hoe hij met het commentaar van de leider van MSC om is gegaan. Het is niet leuk te verliezen, maar dit dient zeker niet afgereageerd te worden op de scheidsrechter.
Ook Jarne sprintte met de spelsituatie mee over het veld. Hij had goed onthouden, dat er bij de pupillen geen looplijnen bestaan, omdat je namelijk ook de zij- en doellijnen in de gaten moet houden. Het enthousiasme en plezier spatte ook bij hem er van af! Prima hoe hij omging met spelers, die last hadden na een tikkie of een bal tegen zich aan hadden gekregen. Eerst informeren wat er aan de hand is, dan de verzorger/leider erbij roepen.
Sven, Jarne en Dylan gaven na hun wedstrijd aan dat ze het fluiten heel erg leuk hadden gevonden. Ook Wim was erg enthousiast over het goede optreden van deze scheidsrechters. We gaan als MSC erg veel plezier beleven van deze jonge scheidsrechters!

Scheidsrechtercommissie MSC