De talentendag is bestemd voor alle kinderen die geboren zijn tussen 2001 en 2006. Er wordt een vier-tegen-viertoernooi gespeeld en voor de keepers is er een speciaal keeperprogramma samengesteld. De winnende teams van het toernooi spelen om het Nederlands kampioenschap, dat in het pinksterweekend bij het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt gehouden. Tijdens de vorige editie van de Jonger Oranje Talentendagen wist MSC E1-speler Lotfi Elkatari door te dringen tot het eindteam van Jonger Oranje.
Iedereen maakt tijdens een Jonger Oranje Talentendag kans om zijn of haar voetbaldroom te vervullen: bijvoorbeeld een stage bij een profclub en spelen in een van de drie Jonger Oranje-teams. Tijdens de talentendag in Meppel selecteren de scouts van SC Heerenveen de beste spelers voor de drie regioteams van Noord-Nederland (‘Onder 9 jaar’, ‘Onder 11’ en ‘Onder 13’). Zij doen mee aan de grote Jonger Oranje-finale op zondag 9 juni in Wormerveer. Daar worden tevens de drie Jonger Oranje-teams geselecteerd, die een seizoen lang tegen profclubs spelen en deelnemen aan internationale toernooien.
Dit seizoen worden in totaal 14 Jonger Oranje Talentendagen door heel Nederland gehouden, met medewerking.van acht profclubs.
Informatie en inschrijving: www.jonger-oranje.nl