Na een tussenstop op de zeer winderige Afsluitdijk reed de Meppeler colonne tegen half acht het WGW (wit geel wit)-terrein op. De organisatie had ons drie legertenten beloofd en die stonden er dan ook. Een D1- en D2-tent en eentje voor de begeleiders (lekker ruim). WGW was zo slim geweest grondzeil te leggen om de drassige ondergrond te bedekken.  Na bed oppompen, slaapzak e.d. klaarleggen, kennismaking etc. was er nog tijd voor voetbal in het donker en een biertje in de kantine.”Heldernaar” Roel S. werd door Roel K. aangewezen alszijnde de vertaler van al dat gebral in Noord Hollands dialect. Af en toe keken we even in tenten bij onze jongens of alles rustig was. En inderdaad, alles was “relatief” rustig. Er werd wat met chips en snoep heen en weer gegooid; maar ach.. als het hierbij zou blijven…. De nacht viel in; het bleef relatief rustig, al werden sommigen soms wakker van het alsmaar rinkelende telefoontje van Herman Lakerveld en van de geluiden die je normaal hoort als je met 10/15 man in een tent slaapt. ….  Na een korte “winderige” nacht, zowel in als buiten de tent, klonk om 07.00 uur uit menig mobieltje van de leiders een “opgewekt wordt wakker melodietje”. Gezamelijk werd er ontbeten. D1 en D2, allebei om half acht..
Ondertussen was de bewolking steeds dikker geworden. Zorgelijke gezichten, rillerige spelers, natte shirts ;warmer dan zo’n 13°C werd het die zaterdagmorgen niet. De eerste wedstrijden van D1 en D2 werden dan ook onder rillerige/winderige  omstandigheden gespeeld. Een buiige regen maakte zich van Den Helder meester en geheel droog is het eigenlijk tot de avond niet geweest. De MSC-spelers hadden er blijkbaar geen last van: goede resultaten gecombineerd met een puike sfeer! Klasse! En dan natuurlijk de voetbalwedstrijden, waar het eigenlijk om gaat. De sportieve resultaten van D1 en het D2 vielen zeker niet tegen. D2 stond na de 1e dag ongeslagen 1e in haar klasse met 10 uit 4 en D1 stond eervol 3e met 4 uit 4.
De dag werd na de zoveelste kroket vervolgd in het “nabijgelegen” zwembad. Zo’n 200 man gingen lopend naar Aquapleziria “De Schots”. MSC niet; onder “zachte dwang” van met name een aantal leiders bleek de club uit Meppel wijs door met auto’s de route naar het zwembad af te leggen en de regen te trotseren. Vooraf nog even een “Helders” scholletje cq tong genomen in de visstand op het WGW-terrein. Niet te versmaden!
Na, alweer, de traditionele patat en frikandel/kroket/kaassouffle mochten Mark Lakerveld en Robin Strijker (zij waren via panalty’s geselecteerd) s’avonds namens MSC meestrijden om de penaltybokaal tegen de eerste seniorenkeeper van vierdeklasser WGW.(“die de uitslag al wist”) Een pupil van WGW won uiteindelijk de bokaal. Mark werd keurig tweede, een fraaie prestatie met al dat publiek op de tribune .‘s Avonds disco voor de jeugd………………, veel brood met shoarma van 7 dagen oud, de vrouw van Bernard Koning, moeder van Robbe Schuurman en de fam. vd Veen op bezoek en een opmerkelijk vrolijke Cor Jol.  Zijn 50e verjaardag werd uitbundig gevierd in WGW’s omvangrijke en zeer stijlvol ingerichte kantine. Cor mocht, alszijnde een cadeau, wel heel erg vaak met miss-WGW op de foto. 
De nacht verliep verder rustig en voldaan. De jongens waren moe en gingen beduidend vroeger onder de wol en de leiderstent was ook opvallend vrij snel stil. Hoewel, alweer, sommigen last hadden van een alsmaar piepende zaktelefoon . Op zondagmorgen leek dat menig D1/2 ‘er het kruit nog niet had verschoten, de jongens bleken opvallend fit.. D2 won 3 de vd 4 wedstrijden glansrijk en was de terechte kampioen! D1 won 2x van de 3 waaronder een prachtige 2-1 winst op hoofdklasser WGW D1 en had eigenlijk meer verdiend na onterecht goedgekeurde buitenspeldoelpunten vd tegenstander.Uiteindelijk halverwege de zondag had iedereen ” het zo’n beetje gehad”. De kroket en patat kwam op een gegeven moment menigeen de neus uit. Tijd om te gaan! Na een rustige rit reed tegen 15.30 uur de colonne de MSC-parkeerplaats op waarna de nodige begroetingen, kussen en handjes een ieder voldaan huiswaarts keerde. Namens de gehele groep: Roel Kalsbeek nogmaals bedankt voor de ondersteuning en voorbereidend werk. Ook de ouders, waaronder de fam. Zomerdijk, Donders,Koers, Kuiers, Baki , die op bezoek zijn geweest gedurende dit weekend, zorgden voor gezelligheid.  Het kampeerweekend Den Helder: een prachtige ervaring. Den Helder  bleek weer een echte topstad en de mensen van WGW gastvrije mensen: we noemen: Tes, de- 72 uur niet slapende- verzorgster, altijd paraat geweest voor oa Lars, Max en Robbe; Bob, de ritselaar, die shoarma kocht van 3 dagen oud, afkomstig vd zwarte markt in Beverwijk (“veel voor weinig”) en daarna een week later verkocht voor  €5,-/broodje…en Gerrit Hinderink de alsmaar zware shag rokende organisator>kortom, prachtige vrijwilligers. Bovendien heeft MSC zich weten te presenteren als een vrolijke, positief ingestelde, sportieve, goed voetballende groep met een grote mate van betrokkenheid; misschien wel de belangrijkste winst van dit weekend.
 
Nog 1 laatste opmerking: ondanks dat D2 kampioen was geworden kreeg het team de 2e plaats toegewezen. Hoe dat zit?
Bij MSC is er niemand die dat heeft begrepen; een regelmentaire dwaling. Vraag het de aanwezige leiders; mogelijk hebben zij een verklaring. Een smetje op een verder fraai verlopen weekend. Maar , zeker voor de D2 spelers, een niet onbelangrijk smetje.