Het einde van de competitie nadert. De apotheose van een lang voetbalseizoen is begonnen. Elke week komen er nieuwe kampioenen bij, allemaal met hun eigen verhaal. Op de website van de KNVB wordt daarom wekelijks aandacht besteed aan het seizoen van één van de kampioenen. Deze week staat het eerste dameselftal van MSC-Antaris uit Meppel in de schijnwerpers.

Het begint inmiddels een gewenning te worden. Al drie achtereenvolgende jaren is het dameselftal van MSC-Antaris kampioen geworden. Vanuit de vijfde klasse inmiddels opgeklommen tot de tweede klasse. Laatste man Nanne Jans heeft een goede verklaring. ,,We hebben een hechte groep waarvan de kern al jaren met elkaar voetbalt. Daar zijn de afgelopen jaren steeds enkele goede speelsters bijgekomen waardoor het elftal flink is versterkt. We hebben dit jaar vrijwel geen tegenstand gehad. We hebben drie wedstrijden met grote cijfers gewonnen: 14-0, 12-1 en 12-3.” Vooral de 12-3 overwinning op FC Ter Apel ’96 was een bijzondere. ,,We waren in het begin niet helemaal wakker en stonden al snel met 2-0 achter. Gelukkig hadden we nog voldoende tijd om dat recht te zetten.”

Lastige derby

De grote overwinningen waren niet de leukste wedstrijden van het seizoen. Jans: ,,De eerste goal is nog wel leuk, maar daarna is de lol er gauw af. Je moet ook elke keer weer teruglopen naar de middenlijn, haha.” Toch ging het niet elke wedstrijd gemakkelijk. In de derby’s tegen het nabij gelegen sc Rouveen had de ploeg van trainer Edwin van der Windt het bijzonder moeilijk. ,,We zaten vorig seizoen ook bij hun in de competitie. Toen speelden we twee keer gelijk. Beide teams willen deze wedstrijd bijzonder graag winnen, het is dus best wel prestigieus. Dit jaar lukte het echter niet. Thuis speelden we gelijk, maar uit werden we met 5-0 ingemaakt. We hadden duidelijk onze dag niet.”

Uiteindelijk pakte MSC-Antaris in de op één na laatste wedstrijd de titel. ,,We moesten zelf tegen middenmoter De Weide. Onze concurrent HZVV 2 speelde tegen één van de onderste ploegen. Wanneer zij punten zouden verspelen, konden we kampioen worden. Het ongelooflijke gebeurde. Zij speelden gelijk en wij pakten met 2-0 de volle winst. We hebben eerst feest gevierd in de kantine en zijn daarna naar onze sponsor gegaan, het plaatselijke café. We hebben daar tot laat in de nacht feestgevierd”, vertelt Jans.

Volgend seizoen speelt MSC-Antaris Dames 1 in de tweede klasse. Weer een nieuwe uitdaging voor Jans en haar team. ,,We hebben dit seizoen in oefenwedstrijden al tegen tweedeklassers gespeeld en goede resultaten behaald. We hopen dus op nieuw succes. Want ondanks dat we al drie jaar achter elkaar kampioen zijn geworden, word je zo’n feest nooit zat. Kampioenschappen zijn de mooiste feesten die er zijn.”