De uitslagen van Heerenveen zijn immers, afhankelijk van de beschikbaarheid van speelsters van SC Heerenveen, zeer uiteenlopend. Heerenveen had vorige week met 4-4 gelijkgespeeld tegen Klarenbeek en daarvoor met 11-1 gewonnen van DZSV. Ook een verliespartij met 1-3 tegen OZC staat in de boeken. De opstelling en  het resultaat is afhankelijk van het feit of v.v.  Heerenveen maximaal gebruik kan maken van de mogelijkheid om speelsters van SC Heerenveen op te stellen. Dit levert een grillig en onvoorspelbaar competitieverloop op. Wij hadden de pech dat op deze vrijdagavond v.v. Heerenveen inderdaad kon beschikken over 6 speelsters van SC Heerenveen.
In het begin konden de dames van MSC het tempo van Heerenveen nog enigszins bijbenen. Maar al snel was duidelijk dat hier vanavond geen eer te behalen viel. Na een kwartier spelen opende Heerenveen dan ook de score. De Meppeler dames boden zoveel mogelijk tegenstand en kregen twee uitstekende kansen op de gelijkmaker. De inzetten van Dimitra Theocharis en Malenthe Lugtmeier misten net het doel. Daarna was het Heerenveen dat de klok sloeg. MSC verdedigde zich met hand en tand, maar kon niet voorkomen dat Heerenveen in de eerste helft een voorsprong nam van 3-0.
Na rust bleef de druk van Heerenveen erg groot en het creëerde het een aantal grote kansen. Heerenveen liep uit naar 5-0, maar de schade bleef door onder andere goed keeperswerk van Grietje ten Hoor beperkt. MSC kon af en toe gevaarlijk uitkomen en uit een van de aanvallen scoorde Veerle Ulrich  5-1.  Het initiatief bleef overduidelijk bij Heerenveen en de score liep op tot 7-1. MSC kon door Alberdine Heuelman nog een keer tegen scoren, waardoor de eindstand van 7-2 werd bereikt. Vermeldenswaard was nog de rode kaart ( 2 keer geel) voor de aanvoerster Heerenveen in de tweede helft  vanwege het leveren van commentaar op en het beledigen van de scheidsrechter.
De dames van MSC hebben deze avond alles gegeven om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Het niveauverschil was uiteindelijk veel te groot om van een wedstrijd te kunnen spreken. Voor het verloop van de competitie hoop ik dat de invloeden van het wel of niet meespelen van speelsters van SC Heerenveen aan het einde van de competitie niet van doorslaggevend belang zijn in de stand. Niet voor MSC noch voor welke club dan ook in onze competitie.