Karel Haverkamp wordt in het nieuwe seizoen trainer van het tweede elftal van MSC. Met de 49-jarige inwoner van Steenwijk is een eenjarig contract overeengekomen.

Karel Haverkamp is als voetballer begonnen in de jeugd van ‘d Olde Veste’54. Na langdurig blessureleed moest hij in de senioren stoppen als actief voetballer. De blessure zorgde er ook voor dat hij een tijd afscheid nam van de voetbalwereld. In deze periode hield hij zich fanatiek bezig met de sport mountainbiken en hij reed zelfs wedstrijden in binnen- en buitenland.
 
Nadat Karels zoon zich aanmeldde bij de ‘magic minis’ van ‘d Olde Veste, raakte hij weer in contact met het voetbal. Bij de F-pupillen werd hij leider van het team van zijn zoon. Ook had hij twee jaar als technisch coördinator zitting in de technische commissie. Omdat hij zich als trainer van zijn zoons team verder wilde ontwikkelen, volgde hij in 2019 met succes de cursus UEFA C. Hij was toen assistent-trainer van het 2e elftal van d’Olde Veste’54 en Marco de Grip, nu hoofd opleidingen van MSC, was zijn stagebegeleider. Na het behalen van zijn trainersdiploma trainer Karel d’Olde Veste JO19-2. In die rol werkte hij veel samen met Guido Wind die komend seizoen hoofdtrainer wordt van MSC. De afgelopen twee seizoenen was Karel trainer van d’Olde Veste JO15-1.
 
Het contact met Marco de Grip is gebleven en heeft Karel in contact gebracht met MSC. “Na het eerste gesprek met de commissie VTZ had ik een goed gevoel over de ambities van de vereniging en de talentvolle spelers die gaan aansluiten bij de senioren. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij MSC”, aldus de nieuwe trainer van MSC 2. Andersom is er ook blijdschap. Namens de VTZ laat voorzitter Erwin Stephan weten een zeer goed gevoel overgehouden te hebben aan de gesprekken met Karel. “Wij denken met hem een uitstekende trainer in huis gehaald te hebben die in samenwerking met de hoofdtrainer onze prestatieve tweede elftal kan laten groeien.”