Voetbaldriedaagse bij MSC-Antaris van start

Onder goede weersomstandigheden hebben ruim 100 spelers en speelsters een start gemaakt met een driedaags voetbalprogramma op de velden bij MSC-Antaris.
Dinsdagmorgen werden ouders en deelnemers in een feestelijk ingerichte kantine van MSC ontvangen. Eddy Kuik opende namens de KNVB deze voetbaldriedaagse in de herfstvakantie. De deelnemers maakten kennis met de trainers en begeleiders en het programma werd met hen doorgenomen. Even later volgde er een presentatie van de landenteams op het hoofdveld van MSC. Kees Veelo maakte van alle teams een foto.
Dinsdagmorgen namen de spelers deel aan een groepstraining op drie verschillende velden.
De verschillende voetbalteams werden in tweeën gesplitst zodat met kleinere groepen werd getraind. Vandaag stonden de trainingen in het teken van het aanvallen.
Na een smakelijke lunch in de kantine van MSC-Antaris werd om 13.00 uur gestart met het. vier-tegen-vier toernooi met individuele winnaar. Bij de E-pupillen werd Niels Harke vierde, Sven Kist derde, Frits ten Kate tweede en Ruben Zantink werd winnaar! Bij het D/C toernooi eindigden Martin Kampherbeek en Carl Furda op een derde plek, Henk van den Berg werd tweede en Luc van Hees werd eerste!
Na de pauze werd met het Wereldkampioenschap 7 tegen 7 gestart. Er werd gespeeld op vier halve velden. Tijdens deze wedstrijden bleek dat er heel wat voetbaltalent rond liep. De deelnemers deden hun uiterste best en er was veel voetbalplezier! Op woensdag gaan we verder met het WK.
Om vier uur ’s middags werd de eerste dag van de voetbaldriedaagse afgesloten. Moe maar voldaan gingen de spelers naar huis.

Roel Kalsbeek