Bibberend langs het hoofdveld zag het publiek een redelijk saaie eerste helft. Het was MSC die het spel bepaalde en rustig probeerde op te bouwen. Het resulteerde in een paar grote kansen. Zo kreeg de gelegenheid spits Mels Huisman een mogelijkheid om te scoren toen de keeper van Germanicus/CSCV ver uit zijn doel was. Jammer genoeg ging de bal over. Maar ook de gasten kwamen op een aantal kansen. De eerste beste mogelijkheid om te scoren benutte Germanicus/CSCV gelijk. Het was de linksbuiten die door liep en gokte op een bal die achter de verdediging zou vallen. Door een miscommunicatie tussen de rechtsback en centrale verdediger van MSC kwam de voorspelling van de linksbuiten uit, en dus kon hij binnenschieten. Dit bleef ook het enige doelpunt in de eerste helft.

In de rust werd er in de kleedkamer van MSC gevraagd wat het plan was voor de tweede helft. Maar een duidelijk antwoord was er eigenlijk niet. Toch begon de thuisploeg de tweede helft met het gevoel dat er wel degelijk wat te winnen viel. Er werd meer druk gezet en iedereen zette een stapje extra. Het resulteerde gelijk in een grote kans voor Werner Pol, jammer genoeg niet raak. Hij kreeg een mooie voorzet van de opkomende rechtsback Victor van Saltbommel.

Uiteindelijk zorgde het fanatisme in de tweede helft ervoor dat het 1-1 werd door een goal van Joost van der Weide. Het werd redelijk snel 2-1 na het doelpunt van Joost. Het was deze keer goed spelende Mels Huisman die scoorde, hij speelde in de tweede helft als nummer 10. In de tweede helft was MSC net zo als de eerste helft de dominante ploeg, Germanicus had nauwelijks meer wat in te brengen.

Nadat Joost geblesseerd uitviel moest Bjorn Lefferts toch spelen. Dit was eigenlijk niet de bedoeling vanwege een lichte blessure. Maar hij werd beloond met een doelpunt. De rechtsbuiten Bram Beijer zette hem nog even in de vijfde versnelling en gaf een balletje voor de keeper af op Bjorn die vervolgens gemakkelijk kon binnen tikken. 3-1 was tevens de einduitslag van de wedstrijd. MSC A1 staat na de winst van afgelopen zaterdag nog steeds op nummer 1. Het is nu zaak om op deze plaats te blijven om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Daarvoor moeten de laatste twee wedstrijden wel gewonnen worden.