Deze heer van stand had een aantal malen meegelopen met een lid van de kantinecommissie en wist van de hoed (hij is bevriend met de beheerder van het clubhuis) en de rand. Living on the edge (de rand, dus), een gevaarlijk leven leiden, zit R.S. in het bloed. Zo vertelde hij mij verhalen over zijn stoutmoedige reizen door de Verenigde Staten en dat rockmuziek zijn hartslag deed verhogen. Close harmony, bier tappen en warme familiebanden onderhouden zijn echter ook zijn ding en….. dat deed mij smelten. Hier stond, achter de MSC-bar, een man naar mijn hart. Joviaal bood ik hem een drankje aan, wat hij resoluut weigerde. Hij had dienst, was zijn uitleg. De man had ook nog eens verantwoordelijkheidsgevoel!

Een man waar ik eveneens een connectie mee heb is P.M. Net als ik schrijft hij regelmatig in zijn dagboek en deze zaterdag had ik eindelijk het geluk dit op de foto te zetten. Menigmaal had ik dit geprobeerd, maar telkens had hij mij in de gaten en borg snel zijn boekje op. Met voorbedachte rade had ik ’s ochtends mijn bordeelsluipers aangetrokken. Onhoorbaar schoof ik dichterbij en……. zie de foto voor het resultaat!

Tijdens een wedstrijd blesseerde een jongeman zich aan een arm, terwijl er tijdens een niet georganiseerde training een meisje een beenspier verrekte. De jonge heer verliet het sportpark, uitgerust met een mitella; de jongedame werd door haar vader opgehaald, om daarna de huisartsenpost met een bezoek te gaan vereren.

Eerder genoemde beheerder (A.H.) vocht, naar verluidt, ooit in de loopgraven en haalde vandaag even herinneringen op. Op dat moment kwam de Kadi-wagen langs, waar hij een patatje oorlog bestelde. Je zag de man dubbel en dwars genieten van voedsel en omgeving.

Wedstrijdformulieren werden ingevuld, waarna een scheidsrechter de zaken nog eens goed controleerde. Alles werd gelukkig goed bevonden.

In een onbewaakt ogenblik tekenden enkele meisje……. tsjaaa….. wat tekenden zij eigenlijk op de zijmuur van de tribune? Ik hou het er op dat het twee pauwen voor moeten stellen. Wat denk jij?

Ditmaal kon ik een scheidsrechter is spé op de foto zetten. Onder leiding van de heer W.W. floot R. v. K. zijn eerste wedstrijd. Hij kreeg deze zaterdag F1 onder zijn hoede. Het sterrenteam van J.M. en G.O. won op het kunstgras van Olde Veste.

Op het hoofdveld kreeg een scheidsrechter het aan de stok met een trainer van een ander Steenwijker team. Was de coach jaloers op de fluitenier, omdat hij zo’n ‘strak’ paars shirt aan had? Het bleek te gaan om het beleid van ‘de baas op het veld’. En dat je een scheids altijd gelijk moet geven, dat werd de trainer even goed duidelijk gemaakt. Mond houden of anders op de tribune verder coachen. Tijdens de rust werden alle meningsverschillen bijgelegd en gaven de heren elkaar een hand.

Aan het einde van de middag werd een nieuw biervat aangesloten en werd een sportieve, heerlijke voetbaldag afgesloten met een toost op het leven.

 

RW