Voetballen op een kunstgrasveld kunnen de spelers op sportpark Ezinge voorlopig wel vergeten. De raadscommissie besloot donderdagavond de investering van 593.000,- euro in een kunstgrasveld uit te stellen. De Meppeler politiek wil eerst nog eens laten onderzoeken hoeveel de aanleg van twee kunstgrasvelden kost.
Het collegevoorstel voor één kunstgrasveld, dat al aan het begin van het nieuwe voetbal seizoen bespeelbaar is, lag donderdag voor het grijpen. Burgemeester en wethouders waren er bovendien van overtuigd dat één enkel kunstgrasveld aan de ergste ruimtenood op sportpark Ezinge een eind zou maken.

De drie voetbalclubs brachten de raadscommissie donderdagavond echter hevig aan het twijfelen over één of twee kunstmatten en de noodzakelijke kosten daarvan. Voorzitter Nico Krist (MSC-Antaris) bracht naar voren dat clubleden hun handen uit de mouwen willen steken om de kosten van een tweede kunstgrasveld te drukken. De voetbalverenigingen bleken donderdag zelfs bereid om nog langer te wachten op kunstgras, om het nodige onderzoek mogeklijk te maken. De gevleugelde uitspraak `Eén veld is geen veld‘, werd donderdag weliswaar niet herhaald, de clubs overtuigde de politiek dat één kunstgrasveld de capaciteitsproblemen nauwelijks oplost. Maar de eendracht op Ezinge op het spel zet.

`We zijn blij met het geld voor een kunstgrasveld, maar op midden lange termijn vrezen we dat er toch drastische maatregelen als een ledenstop nodig zijn om de problemen op te lossen. De noodzaak voor een tweede en een derde veld is groot. Onderzoek hoe binnen de budgetten en met zelfwerkzaamheid van de clubs een tweede veld financieel haalbaar is,‘ adviseerde Nico Krist de raadscommissie met succes. Als de clubs kunnen wachten op kunstgras, dan had de politiek wel oren naar een onderzoek naar de kosten van twee kunsttgrasvelden.

Een ontgoochelde wethouder Egbert van Dijk nam aan het eind van de avond zijn voorstel terug. Hij wees de clubs en fracties erop dat de aanleg van een kunstgrasveld op Ezinge nu al snel één jaar vertraging oploopt. In de winter is de aanleg van een kunstgrasveld technisch namelijk niet mogelijk, zo kreeg Van Dijk eerder van experts te horen. Direct na het debacle was de wethouder weinig enthousiast om voor de vakantie al weer met de clubs om de tafel te gaan. Overigens drongen de voorzitters wel aan op zeer spoedig overleg.