Vooraf hebben we de jongens verteld te genieten van deze wedstrijden, misschien kan je over 20 jaar wel vertellen dat je tegen de spits van het Oranje heb gespeeld…Maar wel strijdend te genieten en met veel passie en inzet deze jongens tegemoet te treden. Heerenveen D1 had al een warming-up training van een uur achter de rug toen we om 19u de wedstrijd begonnen. 

In de eerste 10 minuten merkte D1 dat het tempo veel hoger lag als in de 1ste klasse en op je gemak een bal aannemen kon haast niet. Ook de individuele klasse van deze jongens was natuurlijk fantas tisch, vooral hun rechtsbuiten maakte het Daan lastig maar onze Klunder verweerde zich sportief kranig. Het eerste doelpunt viel na 10 minuten na een corner en de 2-0 werd vlak daarna gescoord uit een strak schot van de 16 in de rechterbovenhoek waar onze keeper Sam het nakijken had. Bij andere situaties stond hij goed en vooral het meevoetballen was goed! De 3-0 voor de pauze werd nog gescoord nadat Bart Jan met-alles-wat-ie-had de bal nog wegwerkte maar toch zijn inzet niet beloond zag worden omdat daar nog 3 Heerenveen boys de hoek voor het kiezen hadden. Daartegenover stelde onze jongens wat counterkansen tegenover, waarbij met een beetje meer overzicht gescoord kon worden. Ruststand 3-0.

In de rust pepten onze mannuh zichzelf en elkaar op om hier niet dik te verliezen wat heel goed is om te zien en te horen als trainer!

In de tweede helft zette Heerenveen vroeg druk waardoor we nog verder naar achteren werden gedwongen en natuurlijk hadden we de lange bal blind naar voren kunnen rammen maar we hadden afgesproken voetballend het op te lossen. Met name daar zaten leuke leermomenten waarbij de jongens dat soms goed oplosten. Ook onder grote druk stond onze verdediging en middenveld goed in de posities en Jeftha draaide goed mee in dit team en op dit nivo. Vooral het surplus aan techniek en handelingssnelheid resulteerde in de 4-0. We merkten dat ook zonder bal je goed moest opletten en meedoen. We kregen nog een counterkans die jammer genoeg niet werd afgemaakt.

Jongens:de spirit waarmee jullie speelden en de inzet die jullie toonden gaf aan dat er met opgeheven hoofd en genietend met strijd  trots kunnen zijn op jullie prestatie tegen de landelijke jeugdtop, KLASSE!!

 

We bedanken sc Heerenveen voor de gastvrijheid en de mogelijkheid, veel succes in de landelijke competitie!!!