F5 koos zaterdag voor zekerheid achterin. Sven, de laatste weken zwervend over het hele veld, bezette weer zijn vertrouwde liberopositie. Samen met voorstopper Mike vormde hij een onneembare hindernis voor de Rouveense aanvallers. Jarno – in de verliespartijen sterk keepend – behoefde dit keer nauwelijks in actie te komen. Op het middenveld oogden Chawki en Stein aanvankelijk nog enigszins vermoeid, maar gaandeweg kwamen de mannen op stoom. Wel fris vanaf het begin waren Pien, Rutger, Iwan en Menno. Laatstgenoemde opende de score. De 1-0 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de thee eindigden Stein (prachtige solo) en Menno (streep in de kruising) ex aequo in de strijd om de mooiste treffer van de dag. Tussendoor pikte Chawki ook een doelpuntje mee.

De 4-0 eindstand geeft vertrouwen voor de spannende eindfase die MSC voor de boeg heeft. Er staan nog dubbele confrontaties tegen Alcides en FC Meppel op het programma. De drie buren ontlopen elkaar in verliespunten vrijwel niets. Zij strijden om de tweede plaats achter het ongenaakbare SVN, dat zeker lijkt van het kampioenschap.

Of de vakantievierende leider het competitieslot ongeschonden zal halen, mag worden betwijfeld. Aanstaand weekend zal Arend Compagner de honneurs waarnemen. Bij winst tegen FC Meppel zullen ongetwijfeld stemmen opgaan om hem het roer te laten overnemen. De toekomst zal uitwijzen wie het bij F5 voor het zeggen heeft/krijgt …