MSC mist in het duel tegen Juliana’31 in ieder geval de gebroeders Sparenberg (die op vakantie zijn), Verder is Jeroen Kleene geschorst. Alcides legde de basis voor de ruime zege kort na rust, toen de ploeg van trainer Schuurman binnen 13 minuten een 1-1 stand omboog in een 1-5 voorsprong. “Ongelooflijk”, vond MSC-spits Camiel Fidom. “De rust duurde bij ons 25 minuten, zo leek het.”
Voor rust was MSC de gevaarlijkste ploeg in een wedstrijd die redelijk op en neer golfde, maar niet echt hoogstaand was. De thuisploeg nam de leiding na een ingestudeerde corner, die binnen werd gekopt door Camiel Fidom. Het antwoord van Alcides was fraai. Ezra Schrijver rondde een individuele actie af met een mooie stift over MSC-doelman Marc Holterman. Vincent Oosterkamp en opnieuw Fidom hadden de wit-zwarten in het laatste kwartier voor rust nog op voorsprong kunnen brengen, maar dat gebeurde niet.
In de tweede helft speelde Alcides MSC helemaal zoek. Binnen twee minuten werd het 1-2 via Schrijver en daarna schoten Eric-Jan Lijzen, Arton Musliu en Herre Huberts Alcides naar 1-5. Marcel Linthorst scoorde 20 minuten voor tijd de 2-5 en invaller Yves Heskamp had de 3-5 kunnen én moeten maken. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar stuitte op Bas van Weegen.
MSC speelt nu zondag om 14.30 uur in Malden tegen Juliana’31.