Voor de 41-jarige Leo Blom, zelf als voetballer actief geweest bij LTC Assen, FC Groningen, mvv Alcides, vv Steenwijk en vv Ruinerwold, is MSC-Antaris de vierde vereniging waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. De inwoner van de Wijk begon bij vv Steenwijk. Daarna volgden drie seizoenen bij vv Ruinerwold en de laatste vijf jaar is hij actief bij d’Olde Veste’54 in Steenwijk. Met die vereniging wist hij tweemaal te promoveren en bereikte hij de eerste klasse. Vorig seizoen degradeerde Blom met Olde Veste uit die klasse en momenteel is hij met zijn ploeg koploper in de noordelijke zaterdag 2e klasse J.

Ook Bloms’ huidige assistent-trainer Jan Derk Brandsma maakt in het nieuwe seizoen de overstap naar MSC. De 54-jarige inwoner van Steenwijkerwold is in MSC-kringen zeker geen onbekende. Hij was meerdere keren hoofdtrainer bij tegenstanders van MSC. Zo was Brandsma hoofdtrainer bij onder meer Steenwijk,  Heerenveen AV en Alcides. Verder is hij hoofdtrainer geweest bij Flevo Boys en Ruinerwold. Brandsma is nu voor het tweede achtereenvolgende seizoen assistent van Blom.

MSC-voorzitter Henk Veenema is bijzonder content met de aanstelling van Leo Blom en Jan Derk Brandsma. ‘Wij hebben direct na het bekend worden van het vertrek van Leo bij d’Olde Veste’54 slagvaardig gehandeld. In de aanloop naar het 100-jarig bestaan van onze vereniging denken wij als opvolgers van Jans Deenen en Harold Greven twee uiterst kundige personen in huis gehaald te hebben. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd en het voelde direct goed. Leo heeft met name bij Ruinerwold en d’Olde Veste’54 iets neer weten te zetten. Jan Derk Brandsma is een man met ruime ervaring in het trainersvak en een man die in het verleden als hoofdtrainer heeft bewezen heel wat in zijn mars te hebben. Samen met Blom vormt hij een goed tweespan. We hebben allerlei ideeën binnen het bestuur geformuleerd en een visie ontwikkeld. Je hebt daarnaast bouwers nodig die dat kunnen realiseren. We zijn er van overtuigd dat we die hebben gevonden en weten te binden. Verder hebben beide mannen ruimschoots ervaring met het inpassen van jeugdige spelers en jeugdspelers in eerste elftallen. Daar hopen wij als vereniging ook van te profiteren.’