M.S.C.-Datell A1 nam dit weekeinde deel aan een Eurosportringtoernooi in Oss om de Top Oss Cup. Op vrijdag 6 mei speelden de junioren van trainers Johnny Tanalepy en Marco de Grip hun eerste drie wedstrijden. Met drie ploegen per poule dienden er allereerst twee poulewedstrijden gespeeld te worden. De eerste wedstrijd tegen het Duitse SV Deinster kwam M.S.C. op een 1-0 voorsprong door een goal van Kevin. Enige tijd later maakten de Duitsers de gelijkmaker door een onoplettendheid in de verdediging van de wit-zwarten. In de tweede wedstrijden moesten de Meppeler junioren het opnemen tegen Garennes Colombes, een stugge ploeg uit Frankrijk. Het lukte M.S.C. dit team, dat technisch en tactisch gezien stukken verder was, op 0-0 te houden.
Op basis van het behaalde doelsaldo werd M.S.C. A1 laatste in de poule en moest het deze vrijdag nog één wedstrijd spelen tegen de zwakste nummer twee van de drie poules. En dat bleek toevalligerwijs nou net weer die Franse ploeg te zijn uit de eigen poule van M.S.C. Dit keer lieten de Meppeler junioren er geen gras over groeien en ze wonnen de wedstrijd dan ook met 1-0 door een doelpunt van Ben.
Op zaterdag 7 mei speelde M.S.C.-Datell wederom drie wedstrijden. Nu moet allereerst gezegd worden dat er met het speelschema bij dit toernooi iets behoorlijk mis was. De jongens van Tanalepy en De Grip wonnen namelijk alle drie wedstrijden van deze dag, maar behaalden met 14 punten uit zes wedstrijden toch slechts de zesde plek. Bovendien speelde het team op de zaterdag ook nog eens twee keer achter elkaar tegen hetzelfde team op hetzelfde veld. Er moet iets behoorlijk mis zijn gegaan bij de wedstrijdcommissie. Maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. De eerste wedstrijd eindigde in 7-1 tegen het Duitse SV Nordenham. Doelpuntenmakers waren Ron (2x), Ben, Francis, Jonathan, Danny en Ricardo. De tweede en derde wedstrijd nam M.S.C. A1 het dus tegen dezelfde tegenstander op, te weten Dellwig uit Duitsland. De eerste wedstrijd eindigde in 3-1 met doelpunten van Marc (strafschop), Jonathan en Victor. De tweede wedstrijd werd het 4-0 door goals van Boudewijn, Ricardo, Dion en Danny.
De jongens hebben een fantastische tijd gehad in Oss. Het moet er een gezellige boel zijn geweest. En met 14 punten uit zes wedstrijden mag je uitermate tevreden terugkeren richting Meppel, temeer omdat het een behoorlijk sterk bezet toernooi is. Top gedaan jongens!