M.S.C.-Datell was zaterdagavond 12 maart met haar C2-team te gast bij de wedstrijd SC Heerenveen-RKC Waalwijk. Dankzij shirtsponsor Univé kreeg het team van trainer Roel Kalsbeek de mogelijkheid om met 20 spelers en begeleiders deze wedstrijd te bezoeken. Het Meppeler gezelschap had een voortreffelijke plek hoog op de nieuwe Zuid-tribune. De wedstrijd was vanaf deze plek prima te volgen. Bovendien hield een aantal fanatieke Heerenveen-supporters de sfeer er in dit gedeelte van het stadion goed in.
Gedurende de eerste helft was Heerenveen het meest aan de bal, maar tot doelpunten kwam het niet. RKC bleek een stugge ploeg en Heerenveen kon maar met moeite een gaatje in de verdediging van de Waalwijkers vinden. Vlak voor rust trof Yildirim vanuit een vrije trap nog de lat, maar het bleef tot aan de rust 0-0.
Halverwege de tweede helft scoorde Oost vanuit een razendsnelle counter de 1-0 voor RKC. Toch kwam Heerenveen weer langzij via de net ingebrachte Samaras. Maar RKC ging er uiteindelijk met de volle winst vandoor via een verdwaalde trap van Putter.
Opnieuw een teleurstellend resultaat voor de Friezen wat uiteindelijk een fluitconcert van het thuispubliek opleverde. Los van het resultaat hebben de spelers en begeleiders van M.S.C.-Datell uit Meppel een hele leuke avond gehad in Heerenveen.