In het kader van teambuilding heeft het gloednieuwe team M.S.C.-Datell D2 woensdag 23 februari een bezoek gebracht aan het Gelredome-stadion, de thuisbasis van eredivisieclub Vitesse. Door ledenaanwas hebben er verschuivingen plaatsgevonden bij M.S.C. D2 en D3. Zo was D3 een team dat meedeed in een competitie van zeventallen, maar door het feit dat er zich steeds meer jeugdleden bij M.S.C.-Datell aanmelden, zal het nieuwe D3 ook gewoon meedoen aan een competitie met elftallen. Ook binnen D2 en D3 zijn er wisselingen geweest en is er nu dus sprake van twee nieuwe teams. Vandaar dat D2 het plan had opgevat samen als nieuw team naar het Gelredome-stadion in Arnhem te gaan om aldaar een leuke dag te beleven.
Na het welkomstwoord van gids Martin Esveld kreeg iedereen voordat de rondleiding door het stadion startte, eerst nog wat te drinken. Bovendien werden er formulieren uitgedeeld met daarop meerkeuzevragen die bij goed opletten tijdens de rondleiding zelf gemakkelijk te beantwoorden waren. Op deze manier kwamen de pupillen van trainers Andries Bouwknegt en Bennie Klomp erachter dat het zes uur duurt voordat de gehele grasmat van het Gelredome naar buiten geschoven is en dat dit iedere keer rond de 11.000 euro kost. Ook werd duidelijk dat de ‘schuifbare’ grasmat van Vitesse net zoveel weegt als 37 vliegtuigen.
Na vele ruimten, zoals kleedkamers, douches, sky-boxen maar ook de tribune en de promenade te hebben bezocht, was het hoog tijd voor de persconferentie. De spelers mochten in de perszaal allemaal even achter de microfoons plaatsnemen, waar normaal trainer Sturing en de trainer van de tegenstander na een wedstrijd de pers te woord staan.
Hierna kregen de pupillen van het nieuwe D2 nog enkele Vitesse-snuisterijen uit handen van Esveld en werd de terugreis naar Meppel ingezet.
Alle spelers en begeleiders Wil Agaatsz, Wout Schouwstra en Andries Bouwknegt kijken met een zeer positief gevoel terug op deze heel speciale belevenis. Dit heeft een zeer goede uitwerking gehad op de sfeer onder de jongens en het is zeker een aanrader ook voor andere teams om eens te doen.