Op overtuigende wijze heeft M.S.C.-Datell D2 op zaterdag 8 mei het kampioenschap binnengesleept. Hoewel het team nog twee wedstrijden dient te spelen, is het het nu al zeker van het kampioenschap. Ook niet zo gek als je na acht wedstrijden de volle 24 punten achter je teamnaam hebt staan. Het succesvolle team van trainers Henk van Egten en Gerard Lamtink heeft in de competitie nog geen enkele wedstrijd verloren. Bovendien heeft het ook een fantastisch doelsaldo: 51 doelpunten voor en slechts 5 tegen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat D2 als team gewoon uitstekend gespeeld heeft.
Ook al kon er weinig misgaan, toch dienden de jongens van D2 zaterdag wel te winnen om het kampioenschap ook daadwerkelijk al te kunnen vieren. En dat deden ze, zij het niet zo makkelijk als normaal. In de uitwedstrijd tegen De Blesse D2 won M.S.C.-Datell D2 met 3-0. De pupillen waren door het eventuele kampioenschap nerveuzer en onrustiger dan normaal, wat zich dus duidelijk uitte in het spel. Normaal werd er in wedstrijden altijd rustig en cool gespeeld, vooral na verloop van tijd toen de jongens merkten dat ze iedere keer met grote cijfers wonnen. Op een gegeven moment werden ze zelfs eigenwijs en wilde iedere individuele speler zoveel mogelijk goals maken. Maar zo rustig als ze normaal gesproken voetbalden, zo onrustig speelden ze op zaterdag de kampioenswedstrijd. M.S.C. kreeg veel kansen, maar het wist slechts enkelen daarvan om te zetten in een goal. Door een gelukje kwam M.S.C. in de eerste helft voor te staan doordat de bal via een speler van De Blesse in het doel belandde. In diezelfde eerste helft maakte gastspeler Ronnie ook nog de 2-0. Vooral de eerste helft verliep nerveus en onrustig aan M.S.C.-zijde, wat dus te wijten was aan de spanning bij de jongens voor wat betreft een eventueel kampioenschap.
In de tweede helft lieten de jongens van D2, mede door de voorsprong, weer wat meer zien van het voetbal dat ze normaal ook lieten zien. Maar toch was er ook nu van echt goed voetbal geen sprake. In die tweede helft werd nog één goal gemaakt door Maarten. Een schitterend afstandsschot overigens.
Wat tegenstander De Blesse zeer te prijzen viel, was dat zij na de wedstrijd aan bloemetje overhandigden aan het kampioensteam van M.S.C.-Datell. Kijk, dat is dus sportiviteit ten top! Klasse!
Terugkijkend op de voorjaarscompetitie tot nu toe, zijn de beide trainers al met al uiterst tevreden. Toch spreken ze beiden wel van een raar seizoen: “We moesten door tekorten regelmatig een beroep doen op spelers van D3 en E1. Zonder hen hadden we het niet gered. De afgelopen competitie is natuurlijk gewoon erg gemakkelijk verlopen voor ons. Elke wedstrijd wonnen we met ruime cijfers. Alleen WIJC D2 kon een heel eind meekomen. Maar we zijn gewoon verdiend kampioen gewonnen en daar zijn we ontzettend blij mee.”
Ook over het team zijn de beide heren heel positief: “De jongens kwamen altijd trainen en als ze een keertje niet konden, belden ze gewoon keurig af. D2 is een hele enthousiaste groep. Dat is ontzettend belangrijk. Ook buiten het voetbal om gaan ze als vrienden met elkaar om. Als de onderlinge contacten niet goed zijn, heeft dat vaak een negatieve invloed op het voetbal van zo’n team. Hiervan was bij ons absoluut geen sprake. We gaan in het weekend van 15 en 16 mei zelfs met het team kamperen en een toernooi spelen in Den Helder.”
Gerard en Henk wilden ook nog enkele personen bedanken. “Onze eerste dank gaat natuurlijk uit naar de ouders van de spelers. Het was nooit een probleem vervoer naar uitwedstrijden te regelen en we konden ook altijd op de support van vele ouders rekenen bij zowel thuis- als uitwedstrijden. Ook enkele spelers van D3 en E1 willen we bij deze bedanken voor hun inzet bij enkele wedstrijden van D2.”
Meteen na de wedstrijd keerde het team van M.S.C.-Datell meteen terug naar de thuisbasis in Meppel, alwaar ze in het clubhuis ontvangen werden voor jeugdvoorzitter Tinus Nijstad. Tinus feliciteerde het team en de trainers met het fantastische resultaat. “Het moest een keer gebeuren. Een kampioenschap in de D-categorie.” Uit handen van Technisch Jeugdcoördinator (categorie D/E/F) Rob Kollen kregen spelers en trainers een bloemetje en de overbekende kampioensstandaard. Onder de muziek van Queen (“We are the Champions”) werd vervolgens nog wat genuttigd.
M.S.C.-Datell feliciteert de trainers Henk van Egten en Gerard Lamtink en de spelers van D2 (Joshua, Gilijan, Willem, Sebastiaan, Daan, Maarten, Dico, Bjorn, Demi, Jimmy, Aldo en Paulien) met het kampioenschap. Een prima prestatie!