M.S.C.-Datell E1 speelde de laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op zaterdag 15 mei thuis tegen BSVV E1 uit Bovensmilde. Het werd een waar doelpuntenfestijn. Met maar liefst 11-1 werd het Smildeger team verslagen en sleepte M.S.C. het kampioenschap binnen. Hierbij moet wel aangetekend worden dat E1 al op dinsdag 11 mei officieel kampioen was door de 0-5 overwinning uit tegen Ruinen E1 en door een onverwacht verlies van directe opponent Pesse E1. Maar wat is er leuker dan het echte kampioenschap op eigen (Meppeler) bodem te vieren?
M.S.C.-Datell E1 speelde de laatste wedstrijd uitstekend. Al na twee minuten maakte Roy de openingstreffer uit een strak schot. Naast goed aanvallend spel, werd er ook verdedigend uitstekend meegedaan. De aanvallers waren ook niet te beroerd om zo nu en dan bij een aanstaande gevaarlijke counter even mee te verdedigen. BSVV gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde het in het begin toch gewoon om de stand gelijk te trekken. Wat in de 10e minuut ook daadwerkelijk lukte. Een mooi opgezette aanval die keurig werd ingeschoten.
Twee minuten later was het echter wederom Roy die alweer de 2-1 maakte. Toch liet BSVV zich niet zomaar uit het veld slaan en bleef het doorgaan. Toch was het wel M.S.C. dat de betere kansen had en creëerde, over de gehele wedstrijd bezien. Ze bleven constant druk zetten en waren fel in de duels. De eerste helft eindigde met de stand van 7-1. De overige goals werden gemaakt door Jille (3x), Albert Jan en (weer) Roy.
De tweede helft begon BSVV toch weer vol goede moed. Maar het zat er voor hen gewoon niet in. M.S.C.-Datell bepaalde de eindstand op 11-1. In de tweede helft waren het Jille (3x) en Roy die de goals maakten. Jille heeft er dus in totaal zes gemaakt en zelfs twee regelrechte hattricks!
Toen de wedstrijd was afgelopen, was er op het veld feest. Onwennig werden de flessen (kinder)champagne geopend en werd iedereen eronder gespoten. Bloemen en een kampioensstandaard kregen begeleiding en speler van technisch jeugdcoördinator Rob Kollen. Daarnaast had A3 Tuinen Meppel kampioensshirts laten maken en had een moeder zelf kampioensstropdassen en –lintjes gemaakt. Het feest werd voortgezet in het Pannekoekenschip te Meppel.
Nog maar half bekomen van het feest liet trainer Henk Veenema weten dit een geweldige ervaring te vinden. “Kijk, we waren natuurlijk afgelopen dinsdag al kampioen. Dus de druk was al van de ketel. Misschien begonnen we hierdoor behoorlijk zwak. Toch wisten we de draad weer snel op te pakken en te spelen zoals we dat altijd deden. Doordat we met de rust al met 7-1 voor stonden, heb ik de tweede helft een fantasie-opstelling toegepast. We hebben uiteindelijk eclatant met 11-1 gewonnen. We speelden deze wedstrijd bij vlagen goed, maar de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Ruinen was beduidend beter.”
Hoe kijkt Henk terug op het afgelopen seizoen? “Als doelstelling had ik 5 verliespunten. De grootste favoriet in onze competitie was Pesse en een gevaarlijke outsider was Fit Boys uit Beilen. Tegen Pesse waren we in de najaarscompetitie twee keer kansloos. Het seizoen begon opvallend slap met twee gelijke spelen tegen Diever/Wapse en Pesse. Maar daarna hebben we alle wedstrijden gewonnen. We speelden altijd gewoon goed, maar wat ik nog belangrijker vind, is dat alle spelers zich individueel zeer sterk ontwikkeld hebben. Ook als team mag dit team trots op zichzelf zijn. De jongens hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Het was een genot om met dit team te mogen werken. Daarnaast wil ik ook de ouders bedanken voor hun enorme betrokkenheid.”
M.S.C.-Datell feliciteert trainers Henk Veenema en Bennie Klomp, leider Harry Steendam en de spelers Jeffrey, Tim V., Tim K., Arjan, Jille, Sebastiaan, Roy, Albert Jan en Bart van harte met het behaalde kampioenschap.