Heel Meppel heeft zaterdag 22 november mogen ervaren dat M.S.C.-Datell er weer een kampioen bij heeft. Op de laadbak van een een Amerikaanse pick-up werden de pupillen van E3 door de stad gereden, hierbij gevolgd door een geluidswagen met luide muziek. De jongens van E3 zijn de najaarscompetitie namelijk als eerste geëindigd en mogen zich daarom najaarskampioen noemen! Overigens dient hierbij wel aangetekend te worden dat ze dit kampioenschap delen met Uffelte E2. Beide teams hebben 21 punten uit 8 wedstrijden behaald. Op onderling resultaat mag M.S.C.-Datell E3 zich kampioen noemen, maar op doelsaldo Uffelte E2. Toch hebben beide clubs elkaar gefeliciteerd met het door hen behaalde kampioenschap.
Op zaterdag 22 november speelde M.S.C.-Datell E3 de laatste wedstrijd uit tegen Ruinerwold E2. Het werd 0-11! Een prachtig resultaat natuurlijk. De spelers wisten vooraf dat er veel doelpunten gescoord moesten worden tegen de nummer laatst om ook op doelsaldo kampioen te kunnen worden. Daardoor hebben ze de gehele wedstrijd onder druk gevoetbald, aldus elftalleider Tinus Nijstad. Toch viel binnen 1 minuut de 0-1 door een doelpunt van Jeroen. En bij rust was het zelfs al 0-7. Dat de boys toch onder druk stonden, bleek uit het zenuwachtige voetbal dat ze speelden. Er werd te snel op doel geschoten, terwijl iemand anders gewoon helemaal vrij stond. In de rust heeft trainer Roelof Klaster de spelers proberen duidelijk te maken dat ze rustiger en meer geconcentreerd moesten gaan voetballen in de tweede helft. Toch speelden de zenuwen en de druk de boventoon. Ook de 2e helft bestond uit nerveus spel. Ook al was de eindstand 0-11 (doelpuntenmakers: Jeroen 5x, Jordy 3x en Koen 3x), toch zegt Tinus dat als de spelertjes iets meer geconcentreerd hadden gespeeld het wel 0-20 had kunnen worden. Dit laatste had de vaste en trouwe supportersschare van het E3-team waarschijnlijk niet zo leuk gevonden, aangezien zij bij ieder doelpunt een zelf bedacht elftallied zongen, gevolgd door de wave. Een 0-20 eindstand had alleen maar schorre stemmen en lamme armen opgeleverd.
Dit alles mocht de pret echter niet drukken. Na het laatste fluitsignaal van de scheids kregen de spelers een symbolische beker. Ze keerden vervolgens snel terug naar thuisbasis Meppel, om daar bloemen en een kampioensstandaard uit handen van Rob Kollen te ontvangen.
Na patat en drinken in het clubhuis van M.S.C. genuttigd te hebben, zijn de spelers op de pickup gesprongen en aan de rondrit begonnen.
De spelers van E3 (Maarten, Bart, Jeroen, Jordy, Koen, Marnix, Steven, Thom, Yannick en nieuwkomer Ammer), trainer Roelof Klaster, 2e trainer Richard Jonker en leider Tinus Nijstad worden namens alle M.S.C.’ers hartelijk gefeliciteerd!