Dat de pupillenteams van M.S.C.-Datell niet alleen op het veld heel keurige prestaties leveren, bewees M.S.C. E3 ook maar weer eens. Het team van trainer Tinus Nijstad mag zich namelijk officieel zaalkampioen noemen. Op zaterdag 19 februari hielden de boys van Tinus en leider Roel Schaafsma de koppies koel en wisten ze het zelfs voor elkaar te krijgen ongeslagen kampioen te worden. Een schitterende prestatie!
Eerlijk gezegd was vóór aanvang van de vandaag te spelen wedstrijden al bekend dat E3 kampioen was, maar de begeleiding heeft dit niet gezegd tegen de pupillen, zodat ze vandaag toch scherp aan de twee wedstrijden begonnen. En dat deden ze dus zeker. Na twee doelpuntloze wedstrijden tegen Alcides E4 en Vitesse ’63 E2 was het de jongens ook wel duidelijk dat ze echt kampioen waren, aangezien ze zelf ook allemaal wel goed zijn in rekenen.
In een gesprek met de trainer en leider van dit kampioensteam werd goed duidelijk dat het E3-team in de zaal gewoon enorm goed gepresteerd heeft. “We hebben een droomstart gemaakt door op de eerste competitiedag meteen beide wedstrijden te winnen. Hierdoor stonden we al direct bovenaan”, aldus Tinus. “Tijdens de tweede ronde leek het wel alsof alle deelnemende teams even een pauze hadden ingelast. Er werd die dag weinig gescoord en ook mijn team deed keurig hieraan mee. Ze speelden drie wedstrijden en alledrie eindigden ze met de brilstand, ook wel 0-0. Op de derde competitiedag stonden we er weer helemaal. Van het voetbal wat op die dag werd vertoond, viel iedereen de mond bijna open, ook menig neutrale toeschouwer. Door op deze dag alledrie de wedstrijden ruim te winnen, hadden we het kampioenschap eigenlijk al veilig gesteld. Van de negen doelpunten die die dag werden gemaakt, schreef Rein Schaafsma er maar liefst zeven op zijn naam.”
Terwijl iedereen dus al wist dat E3 officieel zaalkampioen was, werd de jongens zelf voorgehouden dat ze op de laatste speeldag nog minstens één punt nodig hadden om zichzelf tot kampioen te mogen uitroepen. Dit had echter wel als bijwerking dat de meeste pupillen van E3 stijf van de zenuwen stonden en er zelfs enkelen bij waren die ’s ochtends geen hap door de keel konden krijgen bij het ontbijt. Toch wisten de jongens ondanks de spanningen met keurig voetbal de ongeslagen reeks voort te zetten en hadden ze na de eerste wedstrijd dus al wel door dat het kampioenschap in de knip zat. Hoe hebben de pupillen van Tinus het spelen in de zaal eigenlijk ervaren? “Natuurlijk moesten ze er allemaal enorm aan wennen”, zegt Tinus, “omdat je hebt te maken met een stuiterende bal, wat ze op het veld gewoon helemaal niet gewend zijn. Daarom heb ik tijdens de trainingen ook echt gehamerd op het feit dat ze de bal laag moeten houden. En dat hebben ze prima opgepikt en ook in de praktijk toegepast. Naarmate de zaalcompetitie vorderde, zijn mijn jongens technisch gezien echt gegroeid. Dat zag je duidelijk aan de balcontrole en –behandeling.”
Tinus liet duidelijk blijken dat hij van tevoren iets meer van FC Meppel had verwacht, maar dat de echte tegenstand uit onverwachte hoek kwam. Het dieselteam van SVBS uit Belt Schutsloot bleek een gevaarlijke tegenstander te zijn. In de competitie groeide dit team met de dag en was daardoor een niet te onderschatten ploeg.
Tinus en Roel spraken tenslotte ook nog een duidelijk dankwoord uit richting de ouders van de spelers van E3. “Hun betrokkenheid bij dit team is echt lovenswaardig en ik wil hen bij deze dan ook ontzettend bedanken voor hun support.”
Na bloemen en kampioensstandaards uit handen van Technisch Jeugdcoördinatoren Marius van Dijk en Rob Kollen te hebben ontvangen en nadat de nodige foto’s waren gemaakt, ging het team op weg naar de kantine van M.S.C.-Datell, waar patat en drinken klaarstond en het echte feest plaatsvond.
M.S.C.-Datell feliciteert de toppers van M.S.C.-Datell E3, bestaande uit Jacob Pander, Faysal Baki, Bas Koldenhof, Thom Nijstad, Marnix Postma, Maarten v.d. Laan, Mark Timmerman en Rein Schaafsma, trainer Tinus Nijstad en leider Roel Schaafsma van harte met het behaalde kampioenschap en wenst het team ook zoveel succes toe straks bij de voorjaarscompetitie.