Ook al moeten de jongens van M.S.C.-Datell F1 nog één wedstrijd spelen, toch is de strijd al beslist. F1 is door een 11-0 overwinning afgelopen zaterdag op Ruinerwold F1 officieel kampioen met 27 punten uit 9 wedstrijden geworden!
Aangezien zowel toeschouwers als spelers er het volste vertrouwen in hadden, hing er de gehele wedstrijd rondom het veld een vrolijke sfeer. Bijna iedereen was ervan overtuigd dat de beslissing in deze wedstrijd zou vallen. Ouders, familieleden, maar ook andere belangstellenden keken in groten getale naar een leuke wedstrijd. De tegenstander leek een beetje overdonderd door het feit dat de M.S.C.-boys met zwart-wit gekleurd haar het veld opliepen. Dit alles resulteerde in een supersnelle 1-0 al na 1 minuut van Lars. Ook de 2-0 was aan Lars te danken. De bal rolde er uiteindelijk via de tegenpartij in. Overige doelpuntenmakers waren: Marcel (2x), Carl (2x) ,Mark (3x), Yannick (1x) en Kaj (1x).
De eerste helft was de betere, aangezien er vanaf de 1e minuut volop op de aanval werd gespeeld. De tegenstander is het niet gelukt om op de helft van M.S.C. te komen. Naast uitstekende passeeracties en goed overspel werd er ook veelvuldig op het doel geschoten. De keeper van Ruinerwold had het druk. Bij rust stond het 6-0.
De tweede helft was ietsje minder. De tegenstander brak een aantal keer door de verdediging van M.S.C. heen, maar dit resulteerde niet in een doelpunt voor Ruinerwold. Toch wisten de boys van M.S.C. er nog 5 in te schieten. Waarbij het laatste doelpunt van Marcel een pareltje was.
Na het laatste fluitsignaal van de scheids brak het feest los. De boys renden meteen naar een gereedstaande beker. Daarna werden zowel spelers, leiders en de trainer bloemen en een stander overhandigd door Tinus Nijstad en Rob Kollen. Vervolgens was er een grote afterparty in het clubhuis met kinderchampagne en patat. Dit alles met op de achtergrond het bekende Queen-nummer: “We are the Champions”.
Namens alle M.S.C.’ers worden de spelers van F1 (Carl, Kaj, Lars, Marcel, Mark, Robin, Stefan, Wouter en Yannick), de beide leiders Harry Edelijn en Herman Lakerveld en uiteraard trainer Eric Folio van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.