M.S.C.-Datell F2 heeft de competitiereeks glorieus tot een einde gebracht. Met 24 punten uit 8 wedstrijden mogen zij zich een waardig kampioen noemen. Een zeer goede prestatie!
Afgelopen zaterdag werd het in de uitwedstrijd tegen Olympia ’28 (Hasselt) 1-10. Bij terugkomst in Meppel werden de spelers groots onthaald en gehuldigd.
De wedstrijd op zich was (gezien de eindstand) eentje die vooral uit éénrichtingsverkeer bestond. En dan uiteraard alles gericht op het doel van Olympia ’28. Trainer Andries Bouwknegt was al met al wel heel tevreden over het verloop van de wedstrijd. De spelers zijn vanaf de 1e minuut superscherp begonnen en hebben zeer gestructureerd gespeeld. Ook was de trainer uitermate tevreden over het positiespel en het overspelen van de jongens. Toch lieten de jongens van M.S.C. vóór de wedstrijd wel weten behoorlijk nerveus te zijn. Ook wel ‘gezonde spanning’ genoemd. Ondanks deze nervositeit lieten de boys zich niet gek maken en lieten ze degelijk spel zien. Jammer genoeg ondervonden ze niet veel tegenstand van Olympia ’28 (de nummer 2) en bij rust was het dan ook al 0-6. Naast een eigen doeplunt van één van de spelers van Olympia ’28, scoorden voor M.S.C. Max (3x), Bart (2x), Mels (1x), Jelle (1x), Niels (1x) en Huub (1x). Keeper Warner heeft er eentje doorgelaten. Achteraf bleek hij dit expres te hebben gedaan, aangezien hij het anders zo sneu vond voor de tegenstander.
Ook de spelers, trainer en leider van F2 kregen bij terugkomst in Meppel bloemen en een stander uit handen van Tinus Nijstad en Rob Kollen overhandigd. Bovendien kregen de spelers zelf van hun trainer en leider een diploma.
Vervolgens barstte het feest los in het M.S.C.-clubhuis. De spelers kregen patat en drinken aangeboden en dat ging er na een wedstrijd natuurlijk prima in.
Namens alle M.S.C.’ers de hartelijke felicitaties aan de spelers van F2 (Huub, Bart, Bas, Jelle, Max, Niels, Rob, Robbe en Warner), trainer Andries Bouwknegt en leider Henk van Kampen.