Het einde van de zaalcompetitie is voor vele pupillenteams in zicht en dus zullen de eerste zaalkampioenschappen gevierd gaan worden. En de allereerste officiële zaalkampioen van M.S.C.-Datell is al bekend. Het betreft M.S.C.-Datell F2 dat onder leiding staat van trainer Danny Boland. Al voor aanvang van de laatste speeldag op zaterdag 12 februari was al bekend dat er eigenlijk maar weinig mis kon gaan voor de jongens van Danny. Er moesten wel heel gekke dingen gebeuren, wilde het team het kampioenschap mislopen. Met nog twee wedstrijden te gaan, stond M.S.C. F2 met maar liefst zes punten voor op de nummer twee, Alcides F4.
De eerste van beide wedstrijden die op de laatste dag gespeeld diende te worden was juist tegen de Alcideanen. En dat voor beide ploegen wel duidelijk was dat er veel op het spel stond, bleek wel uit deze wedstrijd. Van minuut één tot en met de allerlaatste minuut werd er zeer aanvallend gevoetbald. M.S.C. was getergd om te winnen, maar ook Alcides wilde de volle winst binnenhalen om nog enig zicht te hebben op een eventueel kampioenschap. De wedstrijd ging volledig gelijk op en aan beide zijden barstte het van de grote kansen. Drie minuten voor tijd viel echter pas de allereerste goal en wel aan M.S.C.-zijde. Het was Dylan Kruid die de bal vol op de slof in de linker bovenhoek van het doel wist te krijgen. Een echt onhoudbare bal voor de keeper van Alcides. Toch gaf Alcides zich niet gewonnen en ging het op jacht naar de gelijkmaker. En daarin slaagde het. Een foutje van de verdediging van M.S.C. werd keihard afgestraft en omgezet in een prima doelpunt van een Alcides-pupil.
Doordat deze goal vlak voor tijd viel, bleef het dus bij een gelijkspel en mocht M.S.C.-Datell F2 zich officieel al tot kampioen uitroepen. Meteen na deze wedstrijd overhandigde Technisch Jeugdcoördinator Marius van Dijk de spelertjes een kampioensstandaard die ze allemaal vol trots in ontvangst namen.
De tweede wedstrijd van de dag was dus nog om des keizers baard. De wedstrijd tegen M.S.C.-Datell F3 werd overigens nog heel keurig gewonnen met 4-0. De F2-pupillen hebben zich niet laten kennen en gek laten maken door alle gaande festiviteiten. Zoals het een ware kampioen betaamd, werd de laatste wedstrijd dus nog even heel netjes gewonnen.
Hierna barstte het kampioensfeest echt los. Na de eerste feestjes in de sporthal van Ruinerwold, gingen pupillen, begeleiding en ouders gauw op weg naar het clubhuis van M.S.C.-Datell, alwaar de officiële huldiging plaatsvond. Er waren bloemen voor de trainer en de leidster van het team en het team zelf werd op patat en drinken getrakteerd. Leidster Lady Kruid kon overigens door ziekte zelf niet aanwezig zijn bij de huldiging en heeft de bloemen in ontvangst laten nemen door haar echtgenoot, Robert Kruid. Terwijl de kinderen in de kantine meezongen en –dansten op allerlei soorten kampioensmuziek, vond Danny Boland even de tijd om terug te kijken op de afgelopen zaalperiode.
“Als je achteraf in alle rust nog eens terugkijkt op deze afgelopen zaalcompetitie, moet ik concluderen dat wij al vanaf het begin steeds veruit de betere ploeg waren. Na de allereerste wedstrijd had ik dat gevoel nog niet, omdat er toen individueel wel goed gespeeld werd, maar we er als team niet stonden. Na mijn jongens hierop gewezen te hebben, ging bij iedereen de knop om en werd er fantastisch voetbal getoond. Dar mag je toch wel zeggen met een doelsaldo van +33.
Onderling liggen de jongens elkaar heel goed, niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook buiten de wedstrijden om en dat vind ik ook echt heel belangrijk. Ze vonden het voetballen in een zaal niet altijd even makkelijk, maar ik moet zeggen dat ze het prima hebben opgepakt en dat ze veel met mijn adviezen hebben gedaan. Ik ben gewoon supertrots op mijn F2-toppers en wil wel even kwijt dat ik het hartstikke jammer vond dat leidster Lady Kruid niet bij dit feest aanwezig kon zijn.”
M.S.C.-Datell feliciteert de jongens van M.S.C.-Datell (Raphir Merién, Gaël Folio, Bram en Stijn Beijer, Daniël de Haan, Stijn v.d. Belt, Dylan Kruid, Maikel Koers, Ido Biemans en Niels Haze), trainer Danny Boland en leidster Lady Kruid van harte met het behaalde zaalkampioenschap en wenst het team straks weer heel veel succes bij de veldcompetitie.