Zaterdagmorgen 22 november speelden de pupillen van M.S.C.-Datell F3 hun laatste wedstrijd tegen het Hoogeveense De Weide F6. Wat echter een een voordeel was, was dat de jongens vorige week al officieel kampioen waren. Toen werden ze echter niet gehuldigd vanwege de aankomst van Sinterklaas te Meppel. Bovendien was de laatste wedstrijd een thuiswedstrijd, wat altijd veel publiek (ouders, familieleden en overige belangstellenden) met zich meebrengt. Ondanks de regen was er inderdaad veel publiek.
En die waren niet voor niks gekomen. Het was een zinderende wedstrijd, vooral de eerste helft. Het team van trainer Douwe Koekkoek kwam al na 3 minuten op 0-1 achter. Er werden in de eerste helft redelijk veel persoonlijke fouten gemaakt en er was sprake van veel balverlies. Na een minuut of tien leken de jongens van F3 wakker geschud en werd er behoorlijk veel op het doel van de De Weide-keeper geschoten. Dit resulteerde in de 10e minuut in de 1-1 door een doelpunt van Gaël. Het leek wel of Gaël toen de smaak te pakken had, aangezien hij 3 minuten na de 1-1 ook de 2-1 op zijn naam schreef. M.S.C. F3 was toen van plan het team van De Weide op te rollen, wat resulteerde in goed aanvallend voetbal. Maar ook de De Weide liet niet over zich heen lopen en waren er volop kansen aan beide zijden van het veld. Toch werd het door een fout aan M.S.C.-kant vlak voor rust 2-2.
Douwe liet de jongens in de rust weten dat ze deze wedstrijd móeten winnen, vanwege het vele publiek en omdat ze thuis spelen. Toch leek het er even op dat het begin van de 2e helft een kopie van het begin van de 1e helft zou worden. Er werd door beide teams slordig gevoetbald. Pas na 6 minuten viel de 3-2 door een magnifiek doelpunt van Ruud. Maar twee minuten hierna was het echter alweer 3-3 door een plotselinge uitbraak van De Weide. Toen was de maat vol voor de boys van F3. Waarschijnlijk kwam toen de boodschap die Douwe hen in de rust had meegedeeld tegelijk omhoog in de koppies van de jongens. “We móeten winnen!” In een tijdsbestek van vijf minuten werd er drie keer gescoord, namelijk door Bob, Dylan (doelpunt van de wedstrijd!) en Robbert-Jan. Bovendien maakte Robbert-Jan vlak voor tijd ook nog de 7-3. Met 28 punten uit 10 wedstrijden is M.S.C.-Datell F3 najaarskampioen!
Uit handen van Rob Kollen kregen de spelers, trainer en leiders bloemen en een kampioensstandaard overhandigd, werden ze op de foto gezet en was er in het M.S.C.-clubhuis patat en drinken.
M.S.C.-Datell is trots op het 4e jeugdteam dat kampioen is geworden en feliciteert daarom de spelers van F3 (Gaël, Bob, Dylan, Ido, Maikel, Melvin, Robbert-Jan, Ruud, Victor en Sam), trainer Douwe Koekkoek en de elftalleiders Annet van Hal en Martijn van Tiel met het behaalde resultaat.