M.S.C.-Datell F4 is zaterdag 15 mei officieel gehuldigd als kampioen. Het team versloeg in de laatste wedstrijd HZVV F8 met 0-12. Een waardig kampioen mag je de pupillen van trainer Douwe Koekkoek noemen. Met een doelsaldo van 114 doelpunten voor en slechts 4 tegen mag je het team als geheel een groot compliment geven. Zowel aanvallend als verdedigend is het een ijzersterk team, dat blijkt dus wel uit het doelsaldo.
De laatste wedstrijd in Hoogeveen was voor de jongste spelers van M.S.C.-Datell heel erg spannend. Er moest namelijk wel gewonnen worden. De spelertjes waren dan ook uiterst gemotiveerd om ook de laatste wedstrijd met winst af te sluiten en het kampioenschap binnen te slepen. Vanaf de eerste minuut werd er vol op de aanval gespeeld. Al na twee minuten werd de openingstreffer gemaakt door ‘ons Bob’. De F-pupillen van M.S.C. hadden de dag van hun leven, aangezien ze allemaal in ieder geval één keer gescoord hebben. Op de keeper na dan, maar daarvan kan weer gezegd worden dat hij fantastisch gekeept heeft. Niet alleen vandaag, maar alle wedstrijden in de voorjaarscompetitie, wat wel blijkt uit de negen doelpunten tegen over tien wedstrijden. De gehele wedstrijd is er sprake geweest van éénrichtingsverkeer. De keeper van HZVV heeft geen moment rust gehad. Topscorer van de wedstrijd was Ruud, die maar liefst vier treffers op zijn naam zette, gevolgd door Bob met drie goals.
Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten, werd er door het kampioensteam meteen een fles (kinder)champagne geopend. Vervolgens werd er meteen koers gezet richting het clubhuis van M.S.C.-Datell, alwaar het al één groot feest was gezien twee andere kampioenschappen. Hier kregen de trainer, leiders en spelers een kampioensstandaard en bloemen overhandigd uit handen van jeugdvoorzitter Tinus Nijstad en technisch jeugdcoördinator Marius van Dijk.
Teamleider Jack de Wit gaf aan positief terug te kijken op de laatste wedstrijd en het afgelopen seizoen. “In de laatste wedstrijd tegen HZVV was er sprake van goed en flitsend samenspel. Het kampioenschap is voor zulke jonge gasten natuurlijk een schitterende belevenis. Het afgelopen seizoen is voor ons zeer succesvol geweest. Het F4-team is een goed, leuk en vooral gezellig team, waaraan trainer Douwe veel heeft bijgedragen. Ik vind ook dat hij een zeer groot compliment verdient. Als coach was hij bij iedere wedstrijden aanwezig, maar door zijn voorbereiding op het VWO-examen kon hij er net vandaag niet bij zijn. Douwe heeft de jongens ontzettend veel bijgebracht. Maar ook de ouders wil ik niet vergeten te bedanken. Er was altijd een grote groep zeer gedreven ouders bij de wedstrijden aanwezig. Al met al ben ik zeer blij met het kampioenschap en kijk ik met een voldaan gevoel terug op het afgelopen seizoen.”
M.S.C.-Datell feliciteert trainer Douwe Koekkoek, leiders Jack de Wit en Annet van Hal en de spelers Bob, Ido, Robbert-Jan, Ruud, Mischa, Sam, Maikel en Victor van harte met het behaalde kampioenschap.
Om het seizoen op een gepaste manier af te sluiten, gaat het team op 19 juni naar Arnhem, waar het in het Gelredome (Stadion van Vitesse) een rondleiding krijgt.