Ook het F4-team van M.S.C.-Datell is kampioen van de zaalvoetbalcompetitie geworden. En dit zelfs met grote overmacht, aangezien het team maar liefst 34 punten heeft behaald uit 12 wedstrijden. Het team speelde zaterdag 14 februari zijn laatste wedstrijden in de sporthal van De Wijk.
De jongens waren vlak voor aanvang van de laatste drie wedstrijden zeer gespannen. Door de nervositeit hadden zelfs enkele boys de nacht ervoor slecht geslapen. Achteraf allemaal gezonde spanning, overigens. Ze wonnen namelijk alledrie de wedstrijden. Al na de eerste gewonnen wedstrijd tegen SVN F4 (1-0) was officieel bekend dat het team kampioen was geworden. Maar de pupillen lieten zich niet kennen en wonnen ook gewoon de andere twee wedstrijden (met 2-1 tegen Alcides F7 en 1-0 tegen DESZ F3).
Leider Peter Smid gaf aan dat zijn jongens inderdaad met behoorlijk wat kriebels in de buik hadden gespeeld. Niet vanwege verliefdheidsgevoelens (Valentijnsdag), maar vanwege de spanning die er rondom de wedstrijden heerste. Door deze spanningen werd er vandaag niet goed gepeeld, aldus Peter. “Er was vandaag sprake van kluitjesvoetbal. Nee, ik heb vandaag niet de beste wedstrijden gezien, die ik van mijn ploeg gewend ben.”
Hoe kijkt Peter dan terug op het afgelopen zaalvoetbalseizoen? “Met zeer positieve gevoelens. Mijn team is echt gegroeid in de zaal. Op het laatst werd er steeds meer gecombineerd, werd er zorgvuldig overgespeeld en speelden de jongens daarnaast ook nog eens met enorm veel plezier.” Waar de pupillen het vooral in het begin wel moeilijk mee hadden, waren de andere regels die er bij het zaalvoetbal heersten en het technische spel wat erbij kwam kijken. Toch hebben ze laten zien hier op een goede manier mee om te kunnen gaan, gezien de resultaten.
M.S.C.-Datell feliciteert trainers Gerrit van Leer en Daniël Zeldenrust, leiders Nico Mooi en Peter Smid en de spelertjes Daniël de Haan, Bram Beijer, Denzel Reinink, Jari Mooi, Jorick Kok, Sebastiaan Nolte, Stijn van de Belt, Stijn Beijer, Bram Kooiker, Bart-Jan Smid, Jasper van Dijk en Jesper Vegter met het kampioenschap. Hopelijk gaan jullie net zulke goede resultaten halen in de voorjaarscompetitie.