Een wonder is geschied! M.S.C.-Datell F5 werd zaterdag 19 februari als derde team van M.S.C.-Datell gehuldigd als zaalkampioen. En dat mag toch best een wonder genoemd worden, aangezien dit team een splinternieuw team is, dat net begonnen was met voetballen en dus nog totaal geen ervaring had. M.S.C.-Datell F5 heeft als team nog nooit samen gespeeld op het veld, omdat dit team in de winterstop pas is gevormd en dus de eerste ervaringen qua voetbal in de zaal mocht opdoen. En als je het dan als team ook nog weet te presteren kampioen te worden, dan mag je dat een perfecte prestatie noemen. Daarbij uiteraard ook de complimenten aan trainers Mickael en Henk Boland en Cees Wals.
Toch hing bij F5 alles af van de allerlaatste speeldag. Er moest deze dag absoluut nog gestreden worden om het kampioenschap en mochten er geen fouten worden gemaakt. Nadat directe tegenstanders wel de fout in waren gegaan in hun eerste wedstrijd, werd de pupillen van F5 dus duidelijk gemakt dat zij hun eerste wedstrijd echt moesten gaan winnen, wilden ze wat dichterbij het kampioenschap komen. En dat deden ze dan ook. De pupillen van M.S.C. versloegen FC Meppel met 2-0 en namen dus met deze winst afstand van directe tegenstanders WIJC F4 en SC Rouveen F4, die dus zelf punten hadden laten liggen in hun eerste wedstrijd. Toen M.S.C. vervolgens ook nog eens haar tweede wedstrijd met 5-0 wist te winnen van DESZ F6, kon er eigenlijk maar heel erg weinig meer misgaan voor wat betreft het kampioenschap. Door een gelijkspel (1-1) tegen SC Rouveen F4 waren de pupillen van F5 officieel kampioen en kon het feest beginnen.
Hoofdtrainer Mickael Boland vertelde met een brede smile het volgende over zijn ploeg. “Ons team kreeg al snel een bijnaam. Op de eerste competitiedag wonnen we al onze drie wedstrijden, waarvan er twee in de laatste zes seconden werden beslist. Hierdoor kreeg ons team ook wel de naam van het sluipschuttersteam. Het leek erop alsof de jongens nog helemaal in deze overwinningsroes zaten, toen ze op de tweede dag aan de bak moesten. Die tweede dag vergeet ik liever zo snel mogelijk. Het was een matige dag, waarin eenmaal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren werd. Daardoor zaten alle teams heel dicht op elkaar en hing dus alles van de allerlaatste speeldag af. Maar door vandaag twee keer te winnen en één keer gelijk te spelen plus het feit dat directe tegenstanders belangrijke punten lieten liggen, waren wij echt verdiend kampioen.”
Ook Mickael vond dat de jongens prima gepresteerd hebben in de zaal. “Voor een team wat net nieuw gevormd is en dus uit allerlei jongens bestaat die nog nooit eerder gevoetbald hebben en ook als team nog nooit met elkaar hebben samengewerkt, vind ik dit een buitengewoon prima prestatie. Het klikte onderling meteen en ik heb er dan ook alle vertrouwen in voor de veldcompetitie. Ik vind ook dat de ouders van F5 en leiders Marco Schravemade en Robert Kruid echt veel hebben bijgedragen aan deze hechtheid die is ontstaan binnen het team en ik wil hen dan ook daarvoor heel hartelijk bedanken. En als laatste wil ik ook enkele spelers van F4 bedanken die zo nu en dan eens wilden invallen!”
M.S.C.-Datell F5 kreeg bloemen en kampioensstandaards uit handen van Marius van Dijk en na een warme douche ging het team op weg naar de kantine van M.S.C., alwaar voor hen een lekker warm bakje patat en iets te drinken klaarstond.
M.S.C.-Datell is supertrots op het kersverse M.S.C.-Datell F5 en feliciteert de spelers Tammo Olivier, Aaron Loolofs, Stijn Keegstra, Jaimy Schravemade, Bart Wuijster, Max Meijer, Ron Kuiers en Justin Ruiter, trainers Mickael en Henk Boland, Cees Wals en leiders Marco Schravemade en Robert Kruid heel hartelijk voor de behaalde prestatie. Hopelijk gaat het jullie net zo goed af in de voorjaarscompetitie.