Een eerste testcase voor eigen publiek. Dat was zaterdagmiddag de bekerwedstrijd voor MSC 1 tegen derdeklasser CSVC. En het resultaat? Geslaagd. Weliswaar niet met vlag en wimpel, maar wel met een ruime voldoende. Uitslag 4-3 in Meppeler voordeel.

Na het kampioenschap vorig jaar en de versterkingen deze zomer zijn de verwachtingen bij MSC weer hooggespannen. Met de nieuwe hoofdtrainer Guido Wind aan het roer moet dit seizoen een volgende stap gezet worden in de groei. En of de hooggespannen verwachtingen terecht zijn? Aan de selectie vanmiddag de taak om te laten zien waar het staat. En dat gebeurde ook, want na een 0-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 4-3.

Een prima spelend MSC zette de hoger spelende tegenstander vanaf het begin onder druk. CSVC had het daar moeilijk mee. De Coevordenaren maakten ook fouten waardoor MSC een aantal keren gevaarlijk werd. Tot doelpunten leidde het niet al was MSC een aantal keren heel dichtbij. Vlak voor rust was het wel ineens raak, maar dan aan de andere kant. Een corner van CSVC werd diir de wit-zwarte defensie niey goed verwerkt waardoor CSVC van dichtbij de kans kreeg om 1-0 te scoren. Een domper vlak voor de thee.

In de rust wisselde Guido Wind tweemaal. Lotfi Elkatari en Mart Jonkers bleven achter in de kleedkamer en Julien Stephan en Max van Dijk verschenen binnen de lijnen. De omzettingen leken eerst niet het gewenste effect te hebben, want CSVC scoorde direct na rust 0-2. Maar wie dacht dat de wedstrijd daarmee gespeeld zou zijn kwam bedrogen uit. De 0-2 inspireerde MSC en het duurde dan ook niet lang voordat het 1-2 werd. Het was Roy Kuiers die van afstand mocht aanleggen en scoorde. Direct daarna was het weer raak. Nu was Julien Stephan het goudhaantje door keihard raak te knallen. Een ontketend MSC drukte daarna door. Yves Spruijt kreeg de handen van het publiek op elkaar door met links de bal stijf in de kruising te schieten. En was dat alles? Nee! De mooiste treffer van de middag moest toen nog komen. Een aanval via de linkerflank werd door Roy Kuiers voor het doel geslingerd. Soufiane El Khadouri nam de bal fantastisch aan om deze vervolgens in een beweging achter de kansloze CSVC-doelman te schieten: 4-2. CSVC probeerde nog dichterbij te komen en even werd het nog spannend maar verder dan 4-3 liet MSC het niet komen. Jammer was wel dat in de ultieme slotfase Jeen Brand nog uit het veld werd gestuurd. Hij maakte zijn ongenoegen over het ietwat warrige optreden van de scheidsrechter in woord zo duidelijk, dat deze niet anders kon dan Jeen uit het veld sturen.
Volgende week gaat MSC op bezoek bij SCN in Nieuwlande.