Marc van Eijk heeft zondag in de wedstrijd tegen SVBO zijn debuut gemaakt voor MSC. De 24-jarige voetballer die sinds begin december al meetraint met MSC, begon dit seizoen in de eerste divisie bij FC Omniworld, maar vertrok half oktober bij die club omdat hij nauwelijks aan het voetballen toekwam. Van Eijk begon zijn carrière in het betaald voetbal bij Sportclub Heerenveen. Bij die club doorliep hij de jeugdopleiding. In het seizoen 1998/1999 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht bij de Friezen en speelde in dat seizoen zes wedstrijden. Van Eijk werd in het seizoen 2002/2003 uitgeleend aan BV Veendam en daarna speelde hij een half seizoen in Griekenland.
De overschrijving van Van Eijk naar MSC had nog de nodige voeten in aarde. De KNVB wees tot tweemaal toe een verzoek tot overschrijving af. De arbitragecommissie van de KNVB heeft afgelopen week het contract van Van Eijk met FC Omniworld officieel ontbonden. Door de uitspraak van de arbiter stond niets de overschrijving van Van Eijk naar MSC meer in de weg.
Marc van Eijk was overigens al vaker op het veld bij MSC te bewonderen. Tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van MSC in 2000 was hij als speler van SC Heerenveen te gast tijdens de jeugdvoetbaldag die destijds op het hoofdveld werd gehouden.