Marco de Grip gaat in het nieuwe seizoen bij MSC aan de slag als Hoofd Opleiding. Dat betekent dat de 53-jarige Meppeler opnieuw terugkeert bij de vereniging waar hij op 16-jarige leeftijd in het 1e elftal debuteerde. De Grip voetbalde in het verleden niet alleen voor MSC. Ook was hij trainer van de A-junioren en het tweede elftal. “Met deze nieuwe functie bij MSC, is voor mij de cirkel rond”, aldus De Grip.

Na zijn vertrek bijna tien jaar geleden als trainer bij MSC, is Marco de Grip aan de slag gegaan bij d’Olde Veste’54. In Steenwijk was hij als Hoofd Jeugdopleiding betrokken bij de verdere ontwikkeling van de jeugdafdeling van de zaterdag eersteklasser. Dat resulteerde uiteindelijk in 2016 in het behalen van de KNVB certificering Regionale Jeugdopleiding. Na enkele jaren keerde De Grip terug in een trainersfunctie en behaalde hij met de reserves van Olde Veste’54 op hoog niveau vele successen. Zo veroverde hij met Olde Veste 2 het kampioenschap in de reserve hoofdklasse en werd hij noordelijk bekerkampioen. De afgelopen seizoenen was Marco de Grip bij vv Hoogeveen Hoofd Jeugdopleiding. Onder zijn leiding heeft ook de jeugdafdeling van die vereniging een verdere kwaliteitsslag gemaakt. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een lokale KNVB certificering.

Bart Kattenberg, jeugdvoorzitter bij MSC, is blij dat Marco de Grip in het nieuwe seizoen bij de vereniging aan de slag gaat als Hoofd Opleiding. “Een aimabel mens, bekend met de club en hij heeft ervaring met het naar een hoger plan tillen van het niveau binnen het jeugdvoetbal. We zochten iemand die de rode draad ontwikkelt en bewaakt binnen de jeugdopleiding en de doorstroming naar de senioren verbetert en wij denken die in de gedreven Marco de Grip te hebben gevonden. Hij kan ons met zijn kennis en enthousiasme, zowel op organisatorisch als technisch niveau, zeker vooruit helpen.”

Nadat Marco de Grip begin dit jaar bekendmaakte te vertrekken bij vv Hoogeveen en in de buurt van Meppel op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, hapte MSC gelijk toe. “Ik heb ontzettend veel zin om na een afwezigheid van bijna 10 jaar, weer bij de wit-zwarten aan de slag te gaan. Ik ken er nog veel mensen en weet dat ik kom te werken met enthousiaste mensen die het beste willen voor de spelers én de club. Mijn passie in het leven is om mensen te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen, dus volgens mij een goede combinatie. Eén van de doelstellingen is dan ook om KNVB status lokale jeugdopleiding te behalen.”

In de eerste gesprekken die De Grip voerde met MSC, heeft hij vooral gekeken naar de huidige situatie bij de jeugd. “Mij werd al snel duidelijk dat al veel voetbaltechnische zaken goed geregeld zijn door gedreven en enthousiaste clubmensen. Maar naast de goede bestaande zaken, zijn er ook altijd verbeterpunten binnen een organisatie. Dit zijn dan onder meer de onderdelen waarmee de vereniging in het nieuwe seizoen aan de slag wil gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en ervaring daar een waardevolle bijdrage aan kan leveren.” De Grip vindt het ontwikkelen van spelers van ukkie tot senior, als mede ook het ontwikkelen van trainers/coaches en het ondersteunende kader, erg belangrijk. “Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen ik als Hoofd Opleiding mag werken. Het ontwikkelen van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Ik heb er ontzettend veel zin in”, zegt De Grip die ook bij de ‘warme vereniging MSC, oog heeft voor de hele club. “Natuurlijk ga ik bij de jeugd aan de slag, maar ik ga ook zeker de mannen van OPA op zaterdag weer een keer helpen met het ophalen van oud papier. Zo heb ik MSC ook leren kennen: met elkaar voor elkaar.”

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail