Zaterdag 11 september stond voor MSC E1 de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Meppel op programma. Bij dit soort wedstrijden gaat het niet alleen om de overwinning en het meenemen van de drie punten. Nee, het gaat veel meer nog om de eer. Kan ik maandag wel naar school om mijn vrienden te ontmoeten ? wat wordt er op school verteld ?

Wedstrijden tegen FC Meppel zijn daarom stuk voor stuk finales die eigenlijk altijd gewonnen moeten worden…..

Al in de 1eminuut leidde het goede samenspel tot een corner voor MSC. De bal ging via de keeper en de lat over. MSC bleef druk zetten met mooi voetbal en dat werd door leider Cees luid en duidelijk naar zijn spelers toe gecommuniceerd: Klasse. Klasse, Klasse….

In de 5eminuut werd het 1 – 0 door een prima goal van Gideon.

Deze stand bleef vervolgens een hele tijd op het scorebord staan. Dit kwam hoofdzakelijk door de uitstekende keeper van FC Meppel. Ook de paal en de lat waren regelmatig letterlijk een “sta-in-de-weg” voor de volgende goal.

De druk van MSC werd in de 16e minuut dan toch ook de keeper voor de tweede keer teveel. Via goed samenspel werd de verdediging van FC Meppel uit elkaar gespeeld. Maarten kan laag inschieten en daarmee de 2 – 0 aantekenen.

De score werd ondanks een handvol goede kansen niet verder uitgebouwd.

In de rust werd de limonade gretig opgedronken en de mannen van MSC stonden al snel weer te popelen om verder te spelen.

Al in de 2eminuut van de tweede helft werd de voorsprong vergroot. Willem gaf een prima dieptepass op Maarten. Deze passeerde de keeper en scoorde 3 – 0.

FC Meppel kreeg daarna een behoorlijke kans om enigszins terug in de wedstrijd te komen, maar het geplaatste schot ging net langs de kruising.

Ook in de tweede helft domineerde MSC het spel. In de 9eminuut wist Patrick te scoren, na een prachtige combinatie met Hidde dwars door het hart van de verdediging: 4 – 0.

De verdedigers van MSC bleven prima geconcentreerd spelen en de spaarzame uitvallen werden door Wisse, Thomas en Patrick vakkundig afgeslagen.

Het middenveld was stevig in handen van Gideon, Hidde en Thom.

In de voorhoede hadden Willem en Maarten een prima dag en creëerden de nodige kansen.

Jarne bleek ook vandaag weer een prima sluitpost.

In de slotfase werd er nog een keer gescoord. Ditmaal door Thomas. Gideon liet een aantal spelers van FC Meppel verbouwereerd staan, legde op tijd af op de inkomende Thomas. Zijn schot verdween hard tegen de touwen: 5 – 0.