De regio Meppel mag zich verheugen in een forse aanwas van het aantal gediplomeerde jeugdvoetbaltrainers. Bij MSC-Amslod werd vrijdag de KNVB-cursus ‘Jeugdvoetbal Trainer-Coach’ (JVTC) afgesloten: maar liefst 15 cursisten mochten hun certificaat in ontvangst nemen en werden in de bloemetjes gezet. De leeftijd van de cursisten varieerde van 15 tot 40 jaar.

Voor de organisatie van deze opleiding hebben de Meppeler clubs de handen ineengeslagen. Onder het motto ‘Samen kom je verder’ zijn Alcides, MSC/Amslod en FC Meppel bij elkaar gaan zitten en is het opleidingstraject op poten gezet. Later is vv Staphorst daarbij aangesloten.

Vorig jaar oktober ging de opleiding van start, met Alcideaan Eddy Kuik namens de KNVB in de rol van cursusleider. De vijf cursusavonden werden bij toerbeurt georganiseerd in de clubhuizen van de Meppeler clubs. Huiswerkopdrachten werden gemixt voorbereid – een studiegroepje bestond bijvoorbeeld uit twee cursisten van MSC, twee van Alcides en twee van FC Meppel – en met jeugdteams van de deelnemende clubs werden praktijkopdrachten uitgevoerd. De KNVB-app ‘Rinus’ vormde de rode draad voor het voorbereiden van trainingen.

De clubs zijn enthousiast over de samenwerking. Henk Niestijl van MSC/Amslod verwoordt het aldus: ‘Dit traject heeft maar weer eens aangetoond dat synergie tot hele mooie dingen kan leiden. Het motto ‘Samen kom je verder’ moet in de toekomst dan ook centraal staan. Het feit dat we hier in Meppel drie clubs op hetzelfde sportpark hebben spelen, biedt prachtige kansen. Zeker ook ten aanzien van het jeugdvoetbal.’

Ook vanuit de KNVB is enthousiast gereageerd. De cursus moet een jaarlijks terugkerend project worden.