Om deze leeftijdscategorie (6-jarigen) voetbaltechnisch meer te kunnen bieden is een interne 4:4 competitie een prachtig alternatief. De kinderen komen door het kleinere veld en minder aantal voetballers veel vaker aan de bal en maken veel meer voetbalmomenten mee. Het biedt naast de voetbaltechnische ontwikkeling van de kinderen voor onze vereniging ook nog eens extra voordelen. We hoeven minder te reizen, spelen altijd op eigen sportpark , minder begeleiding (scheidsrechters/trainers/leiders) nodig en kunnen zelf de indeling bepalen van de teams waardoor we evenwichtige ploegen hebben.
Om het voor de kinderen zo echt mogelijk te maken en ze wel competitie te bieden, maken we er een Minidivisie van met echte ploegen als Feyenoord, Ajax, PSV etc. Wat houdt dat nu voor de kinderen in:
De minidivisiespeler:
Jongens en meisjes die op 1 maart 2013 nog 6 jaar en 5-jarigen die er fysiek of qua niveau aan toe zijn kunnen meedoen aan de komende kampioenschappen van 16 maart t/m 8 juni 2013 van het Meppeler Minidivisie 4:4 voetbal.
Met de Meppeler Minidivisie willen MSC, FC Meppel en Alcides de doorstroming en kwaliteit van aanvoer naar de F-pupillen verbeteren. Voor alle verenigingen is de Meppeler Minidivisie een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit te bouwen.
De beginnende kneepjes van het voetbalspel zullen stap voor stap worden bijgebracht. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar zoals dat in een teamsport hoort. Respect voor elkaar en de tegenstander!!
Er zal gestreden worden om de heuse Meppeler Minidivisie kampioensschaal! Elke
 
Minidivisievoetballer krijgt aan het einde van het seizoen een medaille, want:
bij FC Meppel, Alcides en MSC is elke voetballer een kampioen!
Weetjes
• Het Minidivisie 4:4 kampioenschap wordt gespeeld op een veld met een lengte tussen 30-40 meter en een breedte tussen 20-30 meter. FC Meppel, Alcides en MSC beschikken over kleine doelen (breed 3 meter en hoog 1 meter) conform de richtlijnen van de KNVB.

• In de Minidivisie spelen we 4 tegen 4. Indien er wissels zijn mag er onbeperkt gewisseld worden.

• De wedstrijden duren maximaal 12 minuten.

• Er wordt gespeeld met een balmaat 5. Gewicht +/- 320 Gram.

• Er is geen keeper, dus tijdens het spel mogen de spelers de bal niet met de handen aanraken.

• De buitenspelregel is niet van kracht.

• De wedstrijd begint met een aftrap. De spelleider/scheidsrechter legt de bal op de middenstip van het veld. De spelleider/scheidsrechter geeft een signaal dat de wedstrijd begint waarop de aftrappende ploeg de wedstrijd zal aanvangen.

• Als de bal via de zijlijn uit gaat, wordt de bal door het team dat de bal niet als laatste aanraakte en op de plaats waar de bal het veld verlaten heeft, uitgenomen door in te schieten (dus niet gooien).

• Gaat de bal achter de doellijn, dan wordt er een doeltrap of corner genomen. Dit is afhankelijk van welk team de bal als laatste aanraakte.

• Het is niet toegestaan om vanuit een intrap, aftrap of een vrije trap meteen een doelpunt te maken, de bal moet minstens 1 x overgespeeld worden met een teamgenoot.

• Bij een doelpunt moet het scorende team terug naar eigen helft. Zij moeten een afstand van 5 meter nemen van de middenlijn alwaar het spel hervat wordt middels een aftrap.

• Een strafschop wordt slechts bij hoge uitzondering gegeven: de afstand doellijn – penaltystip is 8 meter ( bij het nemen van een strafschop wordt het doel niet door een speler verdedigd.

• Minidivisie-voetballers geven het andere team een hand na de wedstrijd.

• Elk voortkomende onduidelijkheid binnen het spel zal naar beoordeling van de spelleider/scheidsrechter beslist worden. De spelleider/scheidsrechter heeft altijd gelijk.