Op het hoofdveld van MSC werd dinsdagavond 30 mei een wedstrijd gespeeld tussen een Meppeler selectie met spelers tot en met 23 jaar en de jeugdselectie van Boca Juniors. De Boca Juniors wonnen de wedstrijd met 3-1. De Argentijnen namen afgelopen weekeinde deel aan een jeugdtoernooi in Terborg. Boca Juniors eindigde tijdens het toernooi op de tweede plaats achter het Braziliaanse Atletico Mineiro. De Argentijnen die met Mariono Nestor Torres de beste speler van het toernooi in hun elftal hadden, lieten in Terborg wel de jeugdploegen van Herta BSC (3e), Ajax (4e), Feyenoord (5e), Tottenham Hotspur (6e), PSV (7e) en Jomo Cosmos (8e) achter zich.
Het duel tegen de Argentijnen werd aangeboden door de Stichting Inter Jeugd Voetbal Meppel. Deze stichting is ieder jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het grote internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Drenthe Cup dat komend pinksterweekeinde voor de 20e keer gespeeld wordt in Meppel en Nijeveen. Voor de genodigden was er voor de wedstrijd een smakelijk buffet dat geopend werd voor Rein van Veen, de voorzitter van de Stichting Inter Jeugd Voetbal Meppel. Hij keek in zijn welkomstwoord terug op 20 jaar Drenthe Cup waarna hij het buffet opende.
Boca Juniors is één van de bekendste Zuidamerikaanse voetbalclubs. Zo begon Diego Maradona bij deze club zijn loopbaan, maar ook Batistuta, Caniggia, Samuel, Veron en Riquelme hebben bij deze club hun roots liggen. En op een kille woensdagavond waren ze dus te gast bij MSC alwaar op het hoofdveld een wedstrijd werd gespeeld tegen een Meppeler selectie van spelers tot en met 23 jaar van MSC, Alcides en SVN ’69. In het begin leken de Meppelers erg op te kijken tegen de Argentijnse vrienden wat tot uitdrukking kwam in het vertoonde spel. Er werd aan Meppeler zijde erg terughoudend en mat gespeeld. Hier maakten de mannen van trainer Joseo Malleo dan ook gretig gebruik van. Toch was het wel zo dat de Meppeler selectie steeds meer in haar element kwam naarmate de wedstrijd vorderde. Bij rust stond het 2-0 in het voordeel van de Boca Juniors door goals van Mariano Torres en Luca Viatri. Na de rust kabbelde de wedstrijd gestaag voort. Dat de Argentijnen net wat meer klasse hadden konden ook de in groten getale opgekomen toeschouwers duidelijk zien. Toch lieten de Boca Juniors niet het achterste van hun tong zien aangezien ze al een zwaar toernooi in de benen hadden en ze de dag na deze vriendschappelijke wedstrijd al meteen weer zouden afreizen naar Duitsland waar ze ook zullen meedoen aan een groot toernooi. Het was wederom Torres die de 3-0 maakte en vlak voor het einde maakte MSC’er Herre Huberts nog de 3-1.
Na een frisse douche en een lekkere kop soep keerden de Argentijnen weer huiswaarts. Althans naar het hotel in Doetinchem waar ze overnachten. Voordat de Argentijnse amigo’s de bus instapten werd er uiteraard eerst nog even flink geflirt met enkele Hollandse meisjes. De rust was hierna al gauw weergekeerd in Meppel.