M.S.C.-Datell, FC Meppel, Alcides en waarschijnlijk ook SVN’69 gaan samen de grote bedrijven in Meppel en omgeving benaderen met de vraag of ze de clubs financieel willen steunen. Dit initiatief, dat komt van M.S.C.-voorzitter Nico Krist, volgt enkele weken na een advies van Gaston Sporre, oud-voorzitter van FC Zwolle. Sporre gaf toen, tijdens een sponsorbijeenkomst van M.S.C., aan dat alleen een gezamenlijk initiatief succesvol kan zijn. `Kom je alleen dan kom je niet verder dan de receptie,’ liet Sporre toen weten.
Krist nodigde donderdagavond tijdens de goed bezochte jubileumreceptie van FC Meppel de clubs uit om gevolg te geven aan het advies van Sporre. De aanwezige voorzitters Henk Wiebe van der Meulen (FC Meppel) en Henk Wemekamp (Alcides) maakten dankbaar gebruik van de invitatie. SVN’69 kan de uitnodiging tegemoet zien, liet Krist weten, waarbij hij de verwachting uitsprak dat ook zij enthousiast zullen reageren.
De M.S.C.-voorzitter benadrukte in een toelichting dat de doelstelling van de clubs niet het investeren in spelers is maar een bijdrage in het algemene belang van de voetbalverenigingen. `Grote bedrijven hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij zijn groot geworden mede dankzij de inzet van de maatschappij. Die inzet wordt door steeds meer grote bedrijven beloond met een bijdrage aan organisaties of initiatieven die een algemeen belang dienen. Wij als Meppeler voetbalclubs dienen dat belang. stel dat wij ophouden te bestaan. Hoeveel kinderen gaan dan de straat op? Ik denk niet dat iemand daar op zit te wachten.’
De drie voorzitters achten het wenselijk dat een onafhankelijke partij het initiatief in de juiste banen gaat leiden en wellicht de eerste paden bij de grote bedrijven gaat effenen. `Misschien dat daarvoor een taak is weggelegd voor de gemeente,’ zaten Krist, Van der Meulen en Wemekamp op één lijn.
Dat die eensgezindheid plaats had in het clubhuis van FC Meppel was niet toevallig. De 75-jarige club neemt al sinds mensenheugenis een neutrale plaats in in de Meppeler voetbalwereld. De warme woorden die tijdens de receptie ter gelegenheid van het jubileum werden gesproken door verschillende officials onderstreepten dat nog eens.

(bron: www.meppelercourant.nl)