De mannen van MSC D1 zijn in vorm, trainen goed en voelen zich sterk. De trainer had dan ook niet meer dan twee minuten nodig voor zijn wedstrijdbespreking. De spelers weten wat ze moeten doen en kunnen bij zichzelf en elkaar de scherpte en focus oproepen die nodig is voor het spelen van een goede wedstrijd. Met het einde van het seizoen in zicht is goed te zien welke stappen er zowel individueel als gezamenlijk zijn gezet.

MSC D1 start de wedstrijd niet alleen in dezelfde basisopstelling als de week daarvoor, maar ook op dezelfde scherpe wijze. Dit resulteert na 19 seconden al in de eerste kans voor MSC D1. De tegenstander wordt geen meter ruimte en geen seconde rust gegund, met kans op kans als gevolg. Na een minuut of 7 leidt dit tot de 1-0  door Mads. Uit een scrimmage voor de goal, na weer zo’n prima corner van Julian, wist hij de bal (met behulp van de hand van God??) over de doellijn te werken.

Een paar minuten later lijkt de sterke en snelle spits van FC Winterswijk D1 op weg naar de gelijkmaker. Ware het niet dat Peter met een fantastische sliding binnen de 16-meter de bal tot corner wist verwerken. Deze corner tegen zou de enige van de hele wedstrijd blijken te zijn. MSC D1 speelde 60 minuten lang vlijmscherp en goed geconcentreerd, waardoor FC Winterswijk D1 in de gehele wedstrijd letterlijk geen enkele kans zou krijgen en Stue zijn kleding ongewassen in de kast kon hangen.

Aanvallend blijft MSC D1 gevaarlijk en in de 13e minuut maakt Mads zijn 2e goal na een mooie assist van Hidde, die deze keer niet voorbij zijn directe tegenstander gaat, maar met een ouderwetse Johnny van ’t Schip voorzet Mads een niet te missen kans biedt. Na de 2-0 volgen er nog meerdere kansen op de 3-0. Die valt echter pas in de laatste minuut voor rust, wanneer Jason alert reageert op een rebound die werd weggegeven na een goede vrije trap van Hidde.

In de rust werden de mannen nog even herinnerd aan het feit dat ze in Winterswijk ook met 0-3  voorstonden in de rust en er uiteindelijk nog maar nipt met 2-3 werd gewonnen. Direct na rust bleek dat de mannen van Arjan, (Mi-)chiel en Dennis dit goed in de oren hadden geknoopt. Ze gingen verder war ze voor rust waren gebleven, met het onder druk zetten van FC Winterswijk D1 en het creëren van kansen. Na kansen voor Jeen, Mads Hidde en Peter is het in de 11e minuut na rust uiteindelijk Hidde die de 4-0 aantekent. Julian zet hem met een prachtige crossbal vrij voor de goal en Hidde scoort met een mooie lob. Het verzet van de tegenstander was al gebroken, maar na de 4-0 is het helemaal over. Dit biedt voor Elias uit D2 de mogelijkheid zijn eerste minuten in de D1 en dat doet hij prima. Even later gevold door Chanel die net als vorige weel prima inviel.  Gescoord werd er niet meer en 4-0 werd de eindstand.

Door dit resultaat kan MSC D1 de 4e plek in de 3e Divisie niet meer ontgaan. De mannen hebben nu nog drie wedstrijden om Longa ’30 D1 van plek 3 te verdrijven. De Lichtenvoorders staan 1 puntje voor, onmogelijk is dit doel dus niet. De eindsprint begint volgende week met een rechtstreeks duel om plek 3, wanneer MSC D1 uit bij Longa ’30 D1 aantreedt. Daarna wachtten nog een oefenpot tegen VVOG D1 thuis, gevolgd door een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2, NEO D1 uit Borne. Op zaterdag 7 mei sluiten we de competitie dan af met een thuisduel tegen DZOH D1.