Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter joeg MSC D1 de tegenstander op. Iedereen deed mee met het vastzetten van de tegenstander en het druk geven op de bal. FC Assen, dat echt een paar prima voetballers in de geledingen had, kwam daardoor totaal niet aan voetballen toe. Het Asser balbezit was steeds van korte duur. Telkens was er druk van één of meerdere zwart-witten en werd de bal door MSC veroverd. Bij balbezit werd er goed gevoetbald. Geen lange ballen, maar goed positiespel met goede passing was er te zien. De eerste goal viel dan ook snel. Binnen 10 minuten lag de bal achter de doelman van FC Assen in het net. Het middenveld met Yves, Gideon en Niek zette collectief druk. De bal werd snel veroverd en goed via Rutger naar Maarten gespeeld. Die schoot in de verre hoek op goal. Wesley zag dat hij niet buitenspel stond en nam het zekere voor het onzekere door de bal in te tikken.

Enkele minuten later was het Gideon die de bal veroverde, naar de goal opstoomde en op de goal schoot. Zijn schot werd in eerste instantie gekraakt, maar kwam via Rutger en Maarten weer voor de goal. Gideon stond daar nog vrij en wist alsnog de 2-0 aan te tekenen. MSC D1 bleef doorgaan en even later was er weer een grote kans. Een aanvaller van MSC werd binnen de lijnen van het strafschopgebied onreglementair gestopt. Penalty dus, met topschutter Wesley achter de bal. Hij mikte de bal buiten het bereik van de keeper keurig …………. op de paal. Op zich een prima genomen penalty, alleen net een tikkeltje te veel op links. Voor rust werd MSC D1 nog een paar keer gevaarlijk, maar tot meer goals leidde dit niet. Jarne keepte de enkele keer dat hij moest optreden attent, maar werd door verdedigers Thom, Wisse, Willem en Daan prima uit de wind gehouden. Een dik verdiende 2-0 voorsprong bij rust dus.

In de tweede helft ging MSC D1 tot grote geruststelling van de meegereisde supporters gewoon op dezelfde goede wijze verder. Weer met veel pressie op de bal en goed overspel dat tot veel kansen leidde. Toch werd er nog maar één keer gescoord, maar wat voor een prachtige goal was dat zeg. Rutger rondde een voorzet van Wesley met een prima volley in één keer af. Verder was het voorin wat slordig, waardoor er steeds net niet gescoord kon worden. Het MSC-middenveld was en bleef de baas en achterin bleven de mannen goed spelen en hielden ze de Asser aanvallers goed in bedwang. Wel was er uit een hele mooie vrije trap nog een kopbal op de lat boven Jarne, maar scoren lukte FC Assen D1 niet. Een dik verdiende 3-0 winst bij de nummer drie dus, voorwaar een prima resultaat van MSC D1. Hiermee hebben ze de derde plek van FC Assen overgenomen. Alleen ACV D1 en JVZ D1 staan nog boven onze mannen. Na ongeveer 1/3 van de competitie ziet het er goed uit voor MSC D1!