Met een laatste training en een uur bowlen bij Pinz heeft JO13-1 de eerste seizoenshelft afgesloten en kunnen de jongens en begeleiding even genieten van de rust en de komende vakantie.

Het seizoen begon zeer moeizaam mede door blessures en wisselende samenstellingen. De 3 bekerwedstrijden gingen helaas verloren alhoewel dit geen schande was tegen FC Meppel, Flevo Boys en Genemuiden. Hierbij werden we overigens prima geholpen door spelers van JO13-2 en JO11-1. Het was voor een ieder nog zoeken en vooral fysiek moesten we het afleggen. Dit werd ook bij de eerste competitiewedstrijden voortgezet en de eerste 6 leverden dan ook alleen maar nederlagen op. Dit was een flinke tegenvaller en dat was goed te zien en te merken. Niet alleen hadden meerdere spelers kleine blessures en pijntjes, ook ging het tussen de oortjes zitten. Het vertrouwen was ver te zoeken en de coach zocht naar oplossingen.

De opstelling werd nog weer eens veranderd en middels een paar doordeweekse oefenwedstrijden werd getracht het vertrouwen erin te krijgen. Met o.a. een gelijkspel en een krappe overwinning leek dit te lukken, net voor de kraker bij en tegen FC Meppel. Ook de buren hadden 0 uit 6 dus deze wedstrijd moest het gaan gebeuren ! Met een enorme inzet en vechtlust werd FCM onder druk gezet en wellicht ook verrast want binnen een mum van tijd stonden we ruim voor en wonnen we na een mindere 2e helft uiteindelijk met 5-1. Dit was een mooie revanche op de met 5-1 verloren bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen. De daarop volgende 2 wedstrijden wonnen we van Germanicus en SJO Oostenburg en klommen we zowaar op de ranglijst van de Hoofdklasse ! Helaas gingen de laatste 2 wedstrijden weer verloren maar het was wel anders dan voorheen. Zelfs koploper de Weide had moeite met onze inzet en vechtlust.

Al met al een vooral moeizame maar ook leerzame 1e seizoenshelft waarbij goed en mooi te zien is dat de ploeg zich ontwikkeld en steeds sterker wordt. Helaas worden er nog wel teveel (persoonlijke) foutjes gemaakt waardoor we het ons zelf lastig maken. Als we dit eruit krijgen en nog meer duels gaan winnen, dan kunnen we een mooie 2e competitie helft verwachten ! Aan de sfeer, de spelers, de ouders en begeleiding ligt het in ieder geval niet. Het team groeit steeds meer naar elkaar en door enkele activiteiten naast het voetbal hebben de spelers vooral plezier want daar gaat het uiteindelijk om !

En dan nog dit. Hoofdsponsor Amslod (E-bikes) heeft de spelers voorzien van prachtige trainingstenues voor de training en warming up. Tevens werden trainer Wim van Keulen en leiders Richard Bijl en Marc Alberts voorzien van mooie Amslod jassen en ziet het team er – samen met de Hogenkamp pakken – prachtig uit. Als dank ontving mede eigenaar Bert Jonkeren van zijn zoon (en gelegenheids-aanvoerder) Bram een mooie bos bloemen. Vervolgens werden er nog een paar fraaie teamfoto’s in de ruime Amslod showroom geschoten.

Hierbij willen we graag nogmaals Amslod hartelijk danken !