De omstandigheden waren prima: Een stralend zonnetje, lekkere temperatuur, geen wind en een fris groen gras (!) veld.De eerste bekerwedstrijd van afgelopen woensdag (2-2) werd door de meegereisde supporters nog nabesproken. Iedereen was het er over eens dat de jongens een prima wedstrijd hadden gespeeld met veel inzet en goed samenspel. Dat geeft hoop voor het komende seizoen.Wouter was vandaag afwezig en Robbert was enigszins geblesseerd uit het duel van woensdag gekomen, zodat hij als vaste wissel stond vandaag.Om 9.00 uur werd er afgetrapt en al snel werd de aanval gezocht door de jongens van MSC. De bal werd snel overgespeeld en via de rechterkant werd de bal voorgebracht. Dat leidde tot de eerste corner. Deze werd afgeslagen en de rebound was voor Lars: 1-0.Nauwelijks een minuut later stond het door een van richting veranderd afstandschot van Wisse al 2-0.

Twee hele snelle treffers voor MSC, er waren zelfs nog spelers in het veld die de bal niet eens aangeraakt hadden, dit beloofde wat.Het samenwerken en de vrijstaande man vinden lukte de spelers ook dit duel prima en al snel werd de 3-0 gemaakt. Vanaf het middenveld werd een splijtende pass op Daan gegeven. Zijn voorzet bereikte Maarten die de 3-0 aantekende.

De druk op de goal van Ruinerwold bleef ook daarna groot. De bal ging van links naar rechts en weer terug. Dit leidde tot een corner. De ingebrachte bal bleef “hangen”. Uiteindelijk zette Maarten zijn voet ertegen en belandde de bal in het net 4-0.

En we waren nog maar 10 minuten onderweg…………………

Hierna duurde het relatief lang voordat de volgende goal viel. Enkele goede kansen werden gemist en voor de goal werd het steeds drukker.In de 16e minuut werd het 5-0 door een doelpunt van Stan. Ook ditmaal ging er een corner aan vooraf.De verdedigers bleven alert en de zeer zeldzame keren dat ze in actie moesten komen, deden ze dat goed.Voor rust scoorden Stan en Maarten beiden nog een keer, zodat met een 7-0 voorsprong de jongens de rust ingingen.Walter (trainer/coach) hoefde de jongens niet op te peppen, want de honger naar nog meer goals was van alle gezichten af te lezen.

Na enkele minuten rust werd er opnieuw afgetrapt.

De inzet en het samenspel van voor de rust werd ook nu voortgezet. Geen enkele speler ging alleen voor zijn eigen succes en iedereen werd betrokken bij het spel. Eigenlijk had alleen onze keeper Jarne niks te doen. Twee keer moest hij in actie komen deze wedstrijd en dat waren slechts twee terugspeelballen. Omdat hij deze steeds goed wist te pakken, kreeg hij hier een groot applaus voor.

In de tweede helft vielen de goals als rijpe appels.In de tweede minuut was het Wisse die scoorde na een prima voorzet van Lars: 8-0.Nauwelijks twee minuten later scoorde Robbert de 9-0 met een hard schot na weer prima voorbereidend werk van Lars.Na een 1-2tje in dezelfde minuut tussen Robbert en Maarten door het hart van de verdediging gaf Maarten het laatste tikje 10-0.Niet veel later scoorde Maarten opnieuw, ditmaal ging een als voorzet bedoelde bal er rechtstreeks in. 11-0 Enige tijd werd er niet gescoord. Of dit bij deze stand tot paniek moet leiden lijkt mij niet, maar toch werd er in het veld geroepen “laat ze niet in de wedstrijd komen” en dat bij 11-0 voor !!

Na een doelpuntloze periode van enkele minuten gaf Robbert voor de twaalfde keer de keeper van Ruinerwold met een hard schot het nakijken: 12-0.In dezelfde minuut liet deze speler ook de 13-0 aantekenen door opnieuw een hard schot.

Het zat de spelers van Ruinerwold erg tegen, want de 14-0 werd door een eigen speler gemaakt.

Het spel ging alleen nog maar richting de goal van Ruinerwold, alles speelde zich af op hun helft.

De spelers van MSC bleven heel knap de ruimtes benutten en elkaar aanspelen. Hierdoor bleven de aanvallen komen en ook de goals.In de 13e minuut schoot Lars hard op de paal, zijn schot kwam via Wisse voor de voeten van Maarten die scoorde: 15-0.Vervolgens is het niet meer de vraag of er nog meer gescoord wordt , maar wie er nog niet gescoord heeft. De spelers gunnen elkaar allemaal een doelpunt.

Daan scoort de 16e, Maarten de 17e, Wisse de 18e, Stan de 19e en opnieuw Daan de 20e goal.

Enkele spelers hebben nog niet gescoord en één daarvan is Kees. Als achterhoedespeler heeft hij steeds prima zijn plek gehouden, maar krijgt ook nu de ruimte om mee naar voren te gaan door een omzetting in het team.De eerste kans is geen doelpunt en dat resulteert in de uitroep: “Het zit me niet mee vandaag” dit tot grote hilariteit bij de supporters.Niet veel later scoorde Kees toch ook zijn doelpunt en bracht de stand op 21-0.

Jarne mag zich daarna ook voorin melden en scoorde direct 22-0.De 23e goal werd gescoord uit een corner. Deze werd perfect op het hoofd van Maarten geplaatst die hem hard inkopte.Uiteindelijk wordt het zelfs 24-0 door een doelpunt van Robbert.

De eindstand van 24-0 geeft een heel positief doelsaldo in deze bekercompetitie. Daarnaast geeft het een heel positief gevoel dat alle jongens samen bleven spelen en een goede inzet lieten zien, tot de laatste minuut van deze wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest.