We hebben al eerder kunnen lezen op deze site dat de dames 2 aan teambuilding doen. Via het bowlen is al een aardige eenheid gesmeed. Op deze prachtige dag kwam dit tot uiting via een fraaie zege van 0-16 op de dames van Alcides. Zeer veel toeschouwers waren hier getuige van. De 2e plaats in de competitie is een fraaie opsteker voor dit jonge team.
Overigens wensen we Alcides veel plezier en succes toe in de voor hun nieuwe competitie. Iedere nieuwe aanwinst betekent weer een stukje propaganda voor het ambitieuze damesvoetbal.

Het verslag:
zaterdag 9 februari alcides da1 – msc antaris da 2

Een lekkere lentedag in februari de voetbalkraker alcides – msc voor de dames
Een zusje van het betaalde voetbalkraker Ajax – Feyenoord, maar dan op amateur niveau.
Het damesvoetbal is sterk in opkomst en leeft ook onder de jonge meiden.
Alcides die 100 jaar bestond waren een groep meiden die enthousiast aanmelden om bij Alcides een damesteam te mogen starten.
Zo geschiede het.
Alcides werd ingedeeld in vrouwen zaterdag da 2.
Hier om voetbalervaring op te doen voor Alcides na de winterstop.
In deze klasse spelen ook de fanatieke MSC – Antaris dames 2
Onze dames 2 strijden volop mee bij de bovenste top 4.
De nrs.2 t/m 4 liggen qua punten dicht bij elkaar.
MSC da 2 met 18 punten op 2, BEW da 1 met 17 punten op nr.3 beide na 8 wedstrijden
Genemuiden da 1 met 16 punten na 9 wedstrijden.
Op de 1e plaats staat Uffelte da 1 die nog ongeslagen zijn 27 punten na 9 wedstrijden.
Wij als fanatieke supporters en misschien ook wel de dames 2 hopen dat Uffelte wat punten morsen, zodat de competitie
lekker spannend wordt.
Helaas konden de MSC-dames 2 niet in hun nieuwe shirt spelen, omdat de materiaalbeheerder op
vakantie was, misschien kunnen wij deze shirt de volgende wedstrijd laten tonen.
Onze nieuwe shirt heeft een nieuwe sponsor ( Sector One Security)

DE WEDSTRIJD
De trainer Robert Kruid ging een 4-4-2 systeem proberen.
De prachtige lentedag zorgde ervoor dat een grote getale opkomst van supporters aanwezig waren van deze
derby.
1e helft
Msc ging gelijk na de aftrap in de aanval om de tegenstander onder druk te zetten.
Wat resulteerde dat er in de 2e min. een kans voor ellenoor, maar zij schoot net naast het doel.
Na 5 min. schoot marrit de bal net over.
In de 10e minuut schoot marrit net naast het doel.
1 minuut later werd door een goede aanval zorgde marrit ervoor de 0 – 1
2 minuten later werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
De keepster van Alcides stopte een fraaie afstandschot.
Na 15 min. spelen schoot rolinde de 0 – 2 binnen
3 minuten later was linda na een goede poging een afstandschot nam, ging de bal net naast het doel.
20e min. schoot rolinde de 0 – 3 binnen.
23 min. was de 0 – 4 binnen door paulien.
24e min. de 0 – 5 door marrit.
27e minuut was een goede actie van johanna, maar zij schoot de bal in het zijnet.
Tot de 33e minuut waren er nog kansjes.
34e min. de 0 – 6 van marrit
1 minuut later de 0 – 7 door anna
40e minuut de 0 – 8 door rolinde
42e min. een afstandschot van marrit zorgde de 0 – 9
1 minuut later de 0 – 10 door linda.
In de laatste minuut was er een corner van sandra, en was rolinde die de 0 – 11 binnen tikte.
Onze keepster hoefde niet in deze derby zodanig in actie komen.

2e helft
Onze shirtsponsor was ook onder de toeschouwers aanwezig
Gelijk na de aftrap in de 46e min. schoot karin de 0 – 12 binnen.
53e minuut een schot van marrit, maar de bal ging voorlangs de goal
In de 62e min. de 0 – 13 door marrit
Toen even een rommelige wedstrijd
72e min. de 0 – 14 door ellenoor
74e min. de 0 – 15 door marrit
78e minuut een fraaie afstandsschot door anna, wat de 0 – 16 betekende
Met nog 10 minuten te spelen wisselde de trainer de keepster om haar ook even te laten voetballen.