In de wedstrijd van een week eerder tegen De Weide (4-1 winst) bleek dat MSC zich nogal laat meeslepen door het niveau van de tegenstander. Een tandje er bij betekent over het algemeen een veldoverwicht en uiteraard meer scoringsmogelijkheden.
De tegenstander van zaterdag was daarentegen een goed voetballende ploeg waarin onze jongens zich vanaf de 1e minuut in vastbeten. Duels winnen is altijd belangrijk en zeker in wedstrijden waarin de tegenstander technisch gezien minimaal gelijkwaardig is. De 1e helft ging gelijk op maar gaandeweg bleek inderdaad dat als er persoonlijke duels werden gewonnen het veldoverwicht omslaat. B1 schiep zich enkele mogelijkheden waaruit Roy Knipmeyer uiteindelijk de 1-0 liet aantekenen. Na de rust zette MSC de toon , voetbalde gewoon goed, bleef de duels winnen en kreeg hieruit danook meerdere scoringsmogelijkheden. Seven Lefferts scoorde fraai de 2-0.
Ook het aantal corners nam toe. Uit 1 van deze -door Jille Ganzinga fraai genomen- corners, kopte Albert Jan Steendam raak : 3-0. Robert Padding besloot de fraaie wedstrijd met een run over 40 meter en slalomde  de 4-0 achter de verder uitstekend keepende doelman van Drenthina. Eveneens een pluim voor onze verdedigers die hun man niet lieten lopen en geconcentreerd “de nul” vasthielden ism met doelman Ewout Knol.
Ga zo door mannen. DZOH en FC Meppel laten gegarandeerd ook nog ergens punten liggen. Beide teams komen we nog tegen.
Woensdag a.s een oefenwedstrijd, thuis, tegen WIJC B1 om 19:30 uur. 18:45  uur aanwezig.