Maar ja, hoe was MSC de klap van vorige week tegen ONS Sneek te boven gekomen. Volgens trainer Jan Mulder was er deze week goed getraind door de dames, dus hij had er alle vertrouwen in. De wedstrijd stond weer eens onder leiding van een KNVB scheidsrechter, dat is tegenwoordig wel een zeldzaamheid.
In het begin van de wedstrijd, had MSC het vrij moeilijk tegen de dames van ON. ON speelde met veel druk naar voren, en ze konden elkaar heel makkelijk vinden. Ze kregen zelf een best kans op de 0-1. Een verdwaalde bal kwam op eens voor de voeten van een speelster van ON, deze haalde uit. Gelukkig voor MSC ging deze via de onder kant lat en Jentine baaiman weer het veld in. Ook MSC kreeg wat kansen, maar de spitsen waren op dat moment niet echt bij de les. Na ongeveer 15 minuten begon MSC de wedstrijd over te nemen, en waren de rollen omgedraaid. MSC  liet de één na de andere goede aanval zien, alleen konden onze spitsen niet dat beetje extra brengen om een doelpunt te maken. Na ongeveer 34 minuten kreeg MSC de een corner, en daar hebben we een specialist voor: Dimitra Theocharis. Dimitra heeft een perfecte trap, en kan de bal zo neerleggen waar ze wil. Want uit de corner van Dimitra scoorde de goed inlopende Nanne Jans de 1-0. MSC zette gelijk weer druk, op zoek naar de 2-0. Ze kregen ook een aantal kansen op de 2-0, maar een schot van Elien de Vries ging net over en een kopbal van Joyce Bloemert ging net naast. Zo gingen de dames dus met een 1-0 voorsprong rusten.
Na de rust het zelfde spelbeeld, MSC  die het beste van het spel heeft en ON die van alles probeert om het spel weer over te nemen. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft krijgt MSC een corner en maken we ons weer op voor die mooie trap van Dimitra Theocharis. En ze stelde ons niet teleur, want ze gaf hem weer prefect voor en in een flits was het Veerle Ulrich die keihard binnen kopte. 2-0 MSC en op dat moment ook dik verdient, want MSC speelde goed voetbal in een zeer hoog tempo. Maar ook ON begon steeds beter in hun spel te komen. Twee minuten na de 2-0 werd er bij MSC niet goed uitverdedigd. Zo kon ON dus makkelijk de bal onderscheppen, en de bal naar de ander kant verplaatsen waar een aanvaller van hun helemaal vrij gelaten werd door de dames van MSC. De aanvaller van ON kon dus alleen op Grietje af. Ze ronde de bal ook netjes af, en liet Grietje kansloos. Dit was even een domper, want de verdediging van MSC stond vandaag als een huis, en gaf heel weinig weg. Het tempo in de wedstrijd ging na de 2-1 weer wat omhoog, en ON ging risico’s nemen om de 2-2 te forceren. Maar de MSC dames knokten, en kregen nog wat kleine kansen op de 3-1.  Gelukkig was er niet veel extra tijd, en floot de scheidsrechter na 90 minuten af. Zo blijven de drie punten mooi in Meppel. De vele toeschouwers hebben een mooie wedstrijd gezien, met twee ploegen die een hoog tempo speelde en zeer sportief.
Volgende week staat de streekderby tegen Vitesse’63 op het programma, en dan zullen de dames van MSC weer alles uit de kasten moeten halen om de drie punten in Meppel te houden.

Opstelling: Grietje Ten Hoor, Yvet Mijnheer (Suzanne Fijnheer), Nanne Jans, Joyce Bloemert, Jentine Baaiman, Layla Regelink, Veerle Ulrich, Whitley Kruid, Ramona Jepma, Dimitra Theocharis en Elien de Vries (Selina Tien)