Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. MSC was wel wat beter maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en mocht Steenwijkerwold doorbreken, dan stond daar altijd nog Souffiane, laatste man Thom en keeper Brian. Een paar minuten voor de rust was het Boris die goed gebruik maakte van de ruimte op rechts. Hij speelde zich vrij en kon zo alleen doorlopen op de keeper. In plaats van hard te schieten, tikte hij beheerst de bal naast de keeper, 1-0 dus. Een verdiende voorsprong maar MSC wilde meer en zette Steenwijkerwold gelijk vast. Dit resulteerde op een gegeven moment in een kleine scrimmage. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Stefan en ook hij tikte beheerst binnen, 2-0.

Na de rust een zelfde beeld. Een beter combinerend MSC maar ook een goed verdedigend en spelend Steenwijkerwold. Het spel golfde nu op en neer en de middenvelders Patrick, Maikel, Ticho en Willem liepen de longen uit hun lijf. De laatste had nog een fantastische rush in petto maar helaas schoot hij net naast. Nadat Stefan met een snoeihard schot op de lat had geschoten, was het Sven die de wedstrijd definitief besliste. Na en goede actie op rechts, stond hij op de juiste plaats om de bal binnen te tikken, 3-0 ! Natuurlijk wilden hierna meerdere spelers scoren en waren er kansen. Maar doordat bijna iedereen naar voren ging, kwam Steenwijkerwold ook nog een paar keer gevaarlijk door. De stand bleef echter 3-0 waardoor MSC voorlopig koploper is van de 1e klasse AC. Jongens, een knappe prestatie, goed gespeeld en ga zo door.

Rest mij nog te melden dat de wedstrijd onder leiding stond van C2 speler Jouke Furda.

Hij floot zijn 1e officiële wedstrijd en deed dat, mede door de goede begeleiding van Wim Wijntjes, op uitstekende wijze. Heren, bedankt !

Volgende week gaan we weer de polder in en spelen we tegen Flevo Boys F2, aanvang 10.00 uur.