MSC D1 begon energiek aan de wedstrijd, veel energieker dan Longa’30 zelfs. Als vanouds werd de tegenstander opgejaagd en vastgezet. In de tweede minuut leverde dat al de eerste corner op, die door Julian prima werd voorgegeven en door Peter met enig geluk werd ingekopt. De goed leidende scheidsrechter Elkhatari stond weer eens perfect opgesteld, zodat hij direct kon waarnemen dat de kopbal van Peter inderdaad de doellijn had gepasseerd. Het uitblijven van enig protest van Longa’30 was hier van een prima bewijs. Een snelle 1-0 voor MSC D1 dus.

Gelukkig verslapten de mannen van Arjan en Michiel niet. Vooral het treintje aan de rechterkant met Nick, Julian en Mads functioneerde prima. Al snel leverde dat een vrije trap aan de rechter zijkant op. Het was niet helemaal duidelijk of Jason de bal voor wilde geven of op het doel trachtte te schieten. Feit is wel dat de bal rechtstreeks voor de 2-0 in het doel verdween. Na de 2-0 werd Longa’30 wat sterker. Vooral op het middenveld vormden enkele van hun snelle spelers voor problemen. Eén van de snelle uitbraken leidde tot een penalty, die onhoudbaar voor Stue tegen de touwen werd geknald.

Na deze tegenvaller werd er op het middenveld weer wat strakker gedekt en nam MSC D1 het initiatief weer over. Via de rechterkant leidde in de 15e minuut wederom tot een corner voor MSC. Weer was het Julian die de bal prima voorgaf, waardoor Peter – geholpen door een slim blok van Tim – snoeihard de 3-1 in kon koppen. MSC D1 bleef in de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist het overwicht niet in een grotere voorsprong om te zetten.

Dit spelbeeld herhaalde zich ook na rust. Een sterker MSC D1, maar weinig echt grote kansen. In de 15e minuut na rust behoedde Stue MSC D1 met drie goede reddingen kort achter elkaar voor een tweede tegengoal. Hierna leek de spirit van Longa’30 D1 geknakt. De gasten werden niet meer gevaarlijk, terwijl MSC D1 met nu Jeen in de spits en Nick op rechtsvoor enkele grote kansen wist uit te spelen. Bij één van die aanvallen werd Jeen goed aangespeeld. Hij controleerde de bal prima en gaf een mooie steekbal op Nick die na een mooie passeerbeweging de keeper van Longa’30 D1 in de verre hoek versloeg. Hiermee had hij de 4-1 eindstand op het spreekwoordelijke scorebord gezet. Al met al een prima overwinning van MSC D1 op de nummer drie. Ook dit keer gaven spelhervattingen de doorslag, maar nu eindelijk eens een keer in het voordeel van MSC D1.

Als u MSC D1 in de competitie in wilt zien, dan moet helaas tot medio februari 2016 wachten. Of u sluit zich op 5 en 12 december aan bij de MSC D1 karavaan, want Voor de winterstop wachten MSC D1 – ijs en weder dienende – alleen nog twee verre uitwedstrijden. Op 5 december gaat de reis naar Enschede, waar er tegen SC Enschede D1 zal worden gespeeld en op 12 december staat de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Dan speelt MSC D1 namelijk in Winterswijk tegen de D1 van de plaatselijke FC.

Invalid Displayed Gallery