MSC was in een redelijk gelijkwaardige eerste helft wel de ploeg die de meeste en beste kansen kreeg. In de 18e minuut opende Camiel Fidom de score (0-1) waarna de bezoekers kansen kregen de marge te verdubbelen. Ze lieten dit na en kregen daarvoor na rust de rekening gepresenteerd. Hoogeveen kwam via Joeri van der Tuin in de 50e minuut op gelijke hoogte (1-1) en leek zelfs door te drukken. Uit het niets scoorde Kaj van Duuren met een afstandschot in de 65e minuut de 1-2 en vanaf dat moment ging het snel. Na een rode kaart voor Hoogeveen-speler Freriks verlengde Camiel Fidom een vrije trap en was het 1-3. Dat bleek de beslissing waarna Marcel Linthorst en Lopes Macedo binnen een minuut de stand naar 1-5 tilden. MSC kreeg opgelegde kansen verder uit te lopen, maar sprong daarmee te slordig om. In de slotfase moest het zelfs nog de 2-5 toestaan door Van Dalen. De zege kwam echter geen moment meer in gevaar waardoor de wit-zwarten op 10 punten staan na 5 duels.