MSC begon goed aan het duel en kreeg de eerste kansen in de openingsfase. In het vervolg van de eerste helft was de thuisploeg de beter voetballende ploeg met de betere kansen. Op slag van rust viel de verdiende openingstreffer door Toine Derksen, 1-0. MSC pakte na rust de draad prima op en kwam in het open duel in de 59e minuut op gelijke hoogte vai een kopbal van Kaj van Duuren, 1-1. De Meppelers leken door te drukken, maar een rode kaart (2x geel) in de 68e minuut voor aanvoerder Martijn Doldersum gooide roet in het eten. Vlak daarna kreeg de thuisploeg een penalty die tot drie keer toe knap gekeerd werd door Marc Holterman. In de slotfase kregen beide ploegen kansen het duel naar zich toe te trekken. Voor MSC was Kaj van Duren tweemaal dichtbij de 1-2. Hij scoorde echter niet. Ook De Bataven bleef gevaarlijk, maar scoorde ook niet meer: 1-1