MSC begon messcherp aan het duel en stond binnen 20 minuten met 3-0 voor. Marcel Linthorst was verantwoordelijk voor al die treffers en besliste daarmee vroegtijdig de wedstrijd. Voor rust maakte hij ook al zijn vierde waardoor de koploper met een riante 4-0 voorsprong ging rusten.

Na de pauze bleef MSC gretig op zoek naar goals. Het was Camiel Fidom die al in de 47e minuut de 5-0 aantekende waarna Marcel Linthorst met zijn vijfde de thuisploeg op 6-0 zette. Nick ten Cate deed iets terug voor de bezoekers (6-1), maar het slotakkoord was voor A-junior Robert Padding. Hij schoot de 7-1 eindstand op het bord.

MSC lijkt nog 1 concurrent te hebben in de titelstrijd. Be Quick 1887 won met 0-1 bij Rohda Raalte en staat op 2 punten van de Meppelers. Volgende week staat MSC-Be Quick 1887 op het programma.